Perjantaina äänestettävä kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista jakaa mielipiteitä etenkin keskustan sisällä, kertoo keskustanuorten puheenjohtaja Teppo Säkkinen.

–Vetoaisin empiviin kansanedustajiin, että he äänestäisivät tämän tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Olisi hienoa, että kun meillä on käynnissä aika isoa liikehdintää keskustan sisällä, jossa varsinkin nuoret keskustalaiset pyrkivät tuoman esiin sitä, että puolue on tässä moniääninen, Säkkinen sanoo Uudelle Suomelle.

Säkkisen mukaan noin 60 prosenttia keskustan puoluevaltuutetuista vastustaa tasa-arvoista avioliittolakia ja noin 40 prosenttia kannattaa.

–Tämä osoittaa, että kenttäväessä on vahvaa tukea, vaikka enemmistö vastustaakin, Säkkinen sanoo.

Säkkinen ottaa tunteikkaassa blogissaan esiin siskonsa todetessaan, että kunnioittaa lain vastustajian vakaumusta.

– Minullakin on kuitenkin vakaumus. Sen perustana on kultainen sääntö. Se kertoo, että minun siskolleni kuuluu sama lailla turvattu oikeus onneen kuin minullekin. Että, häntä lainaten, ”ehkä joskus ei tarvi ollenkaan miettiä että uskaltaako toista pitää kädestä”, Säkkinen kirjoittaa.

Kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi (kd.) ihmetteli viime viikolla, että keskustalla ja kokoomuksella ei ole selvää kantaa avioliittolaista.

–Vaalien kahdella suurimmalla puolueella - tuoreimpien gallupien perusteella - ei ole mitään linjaa näin keskeisessä kysymyksessä. Jos äänestää Kokoomusta tai Keskustaa, voi saada edustajakseen joko arvoliberaalin tai arvokonservatiivin päättäjän! Asialla tulee olemaan merkitystä, sillä ensi vaalikaudella avioliittokysymykseen palataan muodossa tai toisessa, Ahvenjärvi kirjoitti Puheenvuoron blogissaan.

Säkkisen mielestä tilanne ei ole erikoinen.

–Meillä on kuitenkin isot tavoitteet, jotka meitä yhdistää puolueena, vaikkapa tasapainoisen Suomen rakentaminen ja kestävä kehitys, ovat jaettu. Sitten on tällainen arvokysymys. Tämän kaltaisissa meillä on aina ollut eri näkemyksiä, Säkkinen toteaa.