Kristillisten herätysliikkeiden homoseksuaalisuuden vastainen kampanja on synnyttänyt voimakkaan vastareaktion niin Eroakirkosta.fi -sivustolla, Facebookin vastustusryhmässä kuin evankelisluterilaisessa kirkossakin. Kirkon virallinen kommentti kuuluu, että se ei ole mukana kampanjassa.

Nuotta-lehden kampanjan tuomitsee kannanotossaan myös rippikouluikäisen lapsen äiti ja kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.). Alanko-Kahiluodon mukaan ns. eheytyskampanja on vastuuton ja syyllistävä, eikä nykykristityllä ole sille tarvetta.

–Nuotta-kampanja saa ainakin minut rippikouluikäisen lapsen äitinä katsomaan entistä tarkemmin, mistä kristillisessä nuorisotyössä on kyse. Nuorella ei ole edellytyksiä tehdä eroa kirkon ja erilaisten herätysliikkeiden sanomien välillä, kirjoittaa Alanko-Kahiluoto tiedotteessaan.

Alanko-Kahiluodon mielestä on hienoa, että evankelis-luterilainen kirkko on sanoutunut irti kampanjasta. Joissain kirkon sisäisissä kannanotoissa on jopa ilmoitettu, että yhteistyö kampanjan takana olevien tahojen kanssa lopetetaan.

–On myös varmistettava, ettei julkisia varoja kanavoida esimerkiksi kirkon opiskelijatoiminnan kautta tällaisen vihakampanjan tukemiseen, vaatii Alanko-Kahiluoto.

–On kristityiksi itseään kutsuvilta tahoilta käsittämättömän vastuutonta syyllistää nuoria heidän seksuaalisen suuntautumisensa pohjalta jopa vertaamalla heitä murhaajiin --- Homous ei ole sairaus, josta pitäisi päästä eroon. Aikuisten tehtävä on auttaa nuorta luottamaan tulevaisuuteen ja uskomaan itseensä sellaisena kuin on.

Älä alistu -kampanja ei ole Suomen evankelisluterilaisen kirkon käynnistämä eikä kirkkohallitus ole kampanjassa mukana. Arkkipiista Kari Mäkinen on kuitenkin varovainen lausunnoissaan. Hän tyytyy sanoutumaan irti kampanjasta.

–Et ole oman identiteettisi takia rikollinen, sairas tai erityisellä tavalla syntinen, viestittää arkkipiispa homonuorille.

–Kampanja, joka keskustelun on käynnistänyt, ei ole kirkon järjestämä kampanja, hän kommentoi.

Nurmon seurakunnan pastori Henna Salo ottaa tiukemman kannan kristillisen Fleim-nuorisomedian haastattelussa.

–[Kampanjan] taustalla olevat järjestöt ovat julkisesti jo aikoja sitten ilmoittaneet, että eivät ole samaa mieltä kirkon kanssa virkakysymyksestä eikä raamatuntulkinnasta. Vastustat heitä pysymällä kirkossa ja laittamalla viestiä omalle kirkkoherralle tai valtuustolle ja kertomalla, että et halua, että näitä järjestöjä tuetaan. Suurin osa seurakunnista on jo laittanut rahahanat kiinni, sanoo Salo Fleimille.

Salo sanoo aikovansa varmistaa, että kaikki hänen seurakuntansa nuorisotyön yhteistyö kampanjassa mukana olevien herätysliikkeiden kanssa loppuu kampanjan takia.