Perussuomalaisten viimeviikonloppuisen puolueristeilyn jälkeen julkisuudessa ihmeteltiin kahta asiaa: oliko Veltto Virtasen Hottentotti-esitys rasistinen vai typerä, ja kuinka perussuomalaiset nuoret onnistuivat risteilyltä värväämään jäsenekseen irakilaisen, näyttelijä Simon Al-Bazoonin.

26-vuotias Al-Bazoon kertoo Uudelle Suomelle, että hän ei kohuttua Hottentotti-esitystä kuullut. Samaan aikaan häntä nimittäin tenttasi kymmenkunta nuorta perussuomalaista.

- Moni kysyi kysymyksiä samaan aikaan, enkä ehtinyt kaikkiin edes vastaamaan. He olivat uteliaita ja halusivat tietää minusta enemmän, hän kertoo.

Kaikki perussuomalaiset eivät olleet yhtä kohteliaita. Helsingin Sanomat kertoi maanantaina, että Viking Linen työntekijä oli luonnehtinut risteilyä ruutitynnyriksi. Laivalla kun oli 300 perussuomalaisen lisäksi 600 irakilaista.

- Seillä yksi tyyppi, joka kysyi kysymyksiä vain vihan vuoksi. Hän sulki korvansa vastaukselta ja halusi vain ärsyttää, Al-Bazoon sanoo.

- Suurin osa kätteli ja kumarsi. He olivat hyvää jengiä.

Silti Al-Bazooninkin oli pakko seuraavana aamuna risteilyllä kysäistä Perussuomalaisten Espoon sihteeriltä, Simon Elolta, oliko edellisen illan kiinnostus syntynyt pelkästään alkoholin voimalla.

- Sanottiin, että terve terve ja jatkettiin juttua sitten suoraan siitä, mihin illalla jäätiin.

Risteilyn jälkeen Al-Bazoon liittyi ystävänsä Firas Al-Taminin kanssa perussuomalaisten nuorisojärjestöön

"Alvit ja muut päänsärkymaksut..."

Saddam Husseinin vainoja ensin Saudi-Arabiaan paennut Al-Bazoonin perhe tuli Suomeen vuonna 1993. Al-Bazoon kertoo, että Irakiin ei voinut jäädä.

- Olisimme jääneet uhreiksi.

Maahanmuuttajana Al-Bazoon on sitä mieltä, että Perussuomalaiset mielletään liian usein rasistiseksi puolueeksi. Hän sanoo haluavansa olla mukana muuttamassa tätä leimaa. Myös perussuomalaisten sisällä.

- Käyttäydyn hyvin ja olen tällainen herrasmies. Monet ovat ymmärtäneet ulkomaalaiset väärin. Olen ulkoa ulkomaalainen ja sisältä suomalainen. Haluan samalla näyttää muille, että Perussuomalaiset ei ole rasistinen puolue.

Silti, maahanmuuttajataustaiselta nuorelta perussuomalaiselta on pakko kysyä, mitä mieltä hän on maahanmuutosta.

- Pitää olla pätevä syy, jos haluaa Suomeen. Ei voi sanoa, että valitsen Suomen, koska se on kuulemma hyvä maa. Pitää olla pätevä syy, vaikka esimerkiksi suomalainen vaimo.

- Kun katsoo noita lumiduunia tekeviä tyyppejä, niin he ovat pääosin halpatyövoimaa naapurimaista. He jättävät alvit ja muut päänsärkymaksut maksamatta ja se on pois suomalaisten duuneista ja verorahoista.

Entä aikooko, tuore perussuomalainen pyrkiä perussuomalaisten vaaliehdokkaaksi?

- Risteilylle minulle sanottiin ennen nukkumaanmenoa, että "jätä se teatteri ja tuu meille duuniin". En vielä halua ehdokkaaksi, mutta jos he myöhemmin kannustavat minua ja uskovat, että olen oikea ihminen siihen hommaan, niin mielelläni lähden, Al-Bazoon sanoo.