Helsingin hovioikeus käy tänään julkistetussa tuomiossaan läpi pitkän vankeusrangaistuksen saaneen Jari Aarnion käteisvarallisuutta ja rahoihin liittyvää todistelua.

Hovioikeudessa, kuten käräjäoikeudessakin, esitettiin huomattavasti todistelua Aarnion selvittämättömästä käteisvarallisuudesta ja hänen kiinteistöltään löytyneestä rahakätköstä. Hovioikeus piti rahoihin liittyen voimassa seuraavat käräjäoikeiden johtopäätökset:

– Aarnion kiinteistöltä löytynyt 64 800 euron rahakätkö ei ole rikollisten kostotarkoituksessa tekemä lavastus, vaan Aarnio on itse piilottanut käteisvarojaan.

– Aarnion väite siitä, että hän olisi vuonna 2002 saanut liikemies Heikki Tammiselta 447 000 euron palkkion tämän turvallisuusasiantuntijana toimimisesta hieman ennen tämän kuolemaa, ei pidä paikkaansa.

– Aarnion poikkeuksellisen suuri selittämätön käteisvarallisuus ei ole voinut olla peräisin mistään laillisesta toiminnasta. Sille ei ole tullut ilmi muuta uskottavaa selitystä kuin että rahat ovat peräisin huumausainekaupasta.

Hovioikeuden mukaan asian pääkäsittelyssä ei ole tullut esiin mitään sellaista, jonka vuoksi asiaa olisi arvioitava toisin kuin käräjäoikeus. Sen sijaan huomattavat käteisvarat tukivat arviota Aarnion syyllistymisestä huumerikoksiin.

”Myöskään Aarnion pääkäsittelyn jälkeen esittämät uudet todisteet eivät anna aihetta päätyä toiseen lopputulokseen. Kokonaisharkinnassa Aarnion käteisvarallisuus ja hänen kiinteistöltään löytynyt rahakätkö antavat edelleen lisätukea muun näytön perusteella tehdyille johtopäätöksille Aarnion syyllistymisestä kohtien 1–5 törkeisiin huumausainerikoksiin”, hovioikeuden tuomiossa todetaan.

Hovioikeus piti tänään annetulla päätöksellään voimassa Aarnion kymmenen vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen. Oikeus katsoo Aarnion syyllistyneen viiteen törkeään huumausainerikokseen sekä törkeään todistusaineiston vääristelemiseen, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamiseen ja lukuisiin virkarikoksiin.

LUE MYÖS:

Hovioikeus: Jari Aarniolle pitkä vankeustuomio – Uudet todisteet vahvistavat: Aarnio on ”Pasilan mies”

IL: Poliisi etsintäkuulutti Jari Aarnion – ei ole tavoitettu