Jääkiekon SM-liigan finaalisarja Kärppien ja HPK:n välillä on nyt 2-2 -tasatilanteessa. Kärpät onnistui voittamaan HPK:n lauantaina Hämeenlinnassa 4-2.

HPK oli voittanut kaikki aiemmat kotiottelunsa tämän kevään pudotuspeleissä. Torstaina HPK oli aiheuttanut Kärpille myös oululaisten ensimmäisen pudotuspelitappion tänä keväänä kotijäällä.

Lauantaina HPK:lla oli tilaisuus siirtyä pudotuspeleissä 3-1 -johtoon. Tilaisuus jäi kuitenkin käyttämättä, kun paikoista ei saatu sisään. Päätöserässä HPK oli yllättävänkin vaisu.

Tehottomuutensa kanssa pudotuspeleissä tuskaillut Kärppien Jasper Lindsten sai tehtyä tämän kevään pudotuspelien ensimmäiset maalinsa.

- Ainahan se on hyvä, että voitto tulee, mutta kyllä omat onnistumiset tekevät siitä olosta paremman. Kun kaverit ja perhe ovat katsomassa, niin kyllä se kivempaa on, Lindsten kommentoi Kärppien verkkosivujen mukaan.

Pelit jatkuvat maanantaina Oulussa. Sarja jatkuu sen jälkeen vielä varmuudella torstaina Hämeenlinnassa. Tarvittaessa pelataan vielä ensi lauantaina Oulussa.