Jääkiekon Liigan välierissä Kärpät kohtaa HIFK:n ja Tappara HPK:n. Kärpät ja HIFK aloittavat sarjansa keskiviikkona Oulussa Tapparan ja HPK:n sarjan alkaessa torstaina Tampereella. Jatkopaikka heltiää neljällä otteluvoitolla.

Pelaajamateriaalia katsoessa Kärppien, Tapparan ja HIFK:n välieräpaikka ei yllätä ketään. HIFK on tosin ollut kauden merkittävä yllättäjä suurten vaikeuksiensa takia. Päävalmentajaksi talvella nostettu Jarno Pikkarainen pelasti HIFK:n uskottavuuden ja joukkue nousi voittoon puolivälieräsarjassa Pelicansia vastaan.

Runkosarja voittaja Kärpät on HIFK-sarjassa kuitenkin selkeä suosikki. Siitäkin huolimatta, vaikka HIFK antoi Kärpille runkosarjapeleissä tiukkaa vastusta.

Jos HIFK voittaisi Kärpät-sarjan, olisi se suurimpia yllätyksiä aikoihin. HIFK:n finaalipaikkaa voisi verrata Ässien 2013 mestaruuteen tai KalPan 2017 hopeaan.

Tasaisempaa sarjaa odotellaan Tapparan ja HPK:n sarjaan. Erinomaista joukkuepeliä pelaavalla HPK:lla on kaikki edellytykset kirvesrintojen kaatamiseen.

Puolivälieräsarjassa HPK pehmitti TPS:n voitoin 4-1. TPS oli lähtenyt sarjaan suosikkina, mutta oli HPK-sarjassa jopa selkeästi heikompi joukkue.

- Kovia maalin pelejä kaikki. Meillä ehkä pikkuisen maalivahtipeli oli edellä. Viisi-viisi -pelissä puolustus ja hyökkäys ehkä vähän edellä. Se varmasti ratkaisi meidän jatkopaikan, kommentoi HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen TPS-sarjaa seuransa videohaastattelussa.

Pennanen myös painotti HPK:n olleen parempi.

- Jos koko sarjaa miettii, niin TPS johti noin 10 minuuttia, Vaikka oli tiukkoja maalin pelejä, pienestä kiinni, niin kyllä me sitten kuitenkin oltiin edellä ja ansaittiin mennä jatkoon.

Pennanen korostaa, että HPK:n pelaajat tekevät kovasti työtä joukkueen eteen.

- Olen tyytyväinen koko joukkueen työmäärään ja sitoutumiseen, kuinka paljon laittavat itsestään likoon. Se antoi sen suunnan, kun blokattiin niitä laukauksia. Meillä on koppi täynnä erittäin hyviä joukkuepelaajia. Siitä tässä on kuitenkin kysymys, Pennanen kiittelee.

Tappara-sarjan alla HPK:lle tuli myös jobinpostia. Liigan kurinpitodelegaatio määräsi HPK:n Arto Laatikaiselle kolmen ottelun pelikiellon perjantain TPS–HPK-ottelussa tapahtuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Laatikainen on pelikiellossa HPK:n kolmesta seuraavasta playoffs-ottelusta: 4.4. Tappara–HPK, 6.4. HPK–Tappara ja 9.4. Tappara–HPK.

Välierien ohjelma:

Keskiviikko 3.4. 18.30 Kärpät – HIFK Torstai 4.4. 18.30 Tappara – HPK Perjantai 5.4. 18.30 HIFK – Kärpät Lauantai 6.4. 17.00 Kärpät – HIFK 17.00 HPK – Tappara Maanantai 8.4. 18.30 HIFK – Kärpät Tiistai 9.4. 18.30 Tappara – HPK Torstai 11.4. 18.30 HPK – Tappara

Tarvittaessa: Perjantai 12.4. 18.30 Kärpät – HIFK Lauantai 13.4. 17.00 Tappara – HPK Maanantai 15.4. 18.30 HIFK – Kärpät 18.30 HPK – Tappara Keskiviikko 17.4. 18.30 Kärpät – HIFK 18.30 Tappara – HPK