Sdp:n Antti Rinne on noussut suomalaisten suosikiksi seuraavaksi pääministeriksi, kertoo Helsingin Sanomat tuoreen kyselynsä pohjalta.

22 prosenttia vastaajista näkisi seuraavien eduskuntavaalien jälkeen mieluiten pääministerinä Rinteen. HS:n gallupissa sai valita suosikkiehdokkaansa suurten puolueiden johtajien eli Rinteen, Petteri Orpon (kok.) ja Juha Sipilän (kesk.) väliltä. Orpoa suosi 20 prosenttia ja Sipilää 16 prosenttia vastaajista.

HS:n mukaan gallupin toinen osio kertoo Sdp:lle negatiivisempaa uutista. Vastaajien valtaisan enemmistön mukaan Sdp:n ja Rinteen suosio johtuu lähes pelkästään hallitukseen kohdistuvasta pettymyksestä ja kyllästymisestä. 61 prosenttia vastaajista arvioi, että Sdp:n suosion syy on yleinen kyllästyminen hallitukseen, ja 29 prosenttia, että se johtuu hallituspuolueiden huonoudesta. Vain kahdeksan prosenttia selittää suosiota Sdp:n hyvillä avauksilla.

Tuoreessa kyselyssä puoluejohtajien imagosta Rinne ei pärjännyt Orpolle, Sipilälle tai kyselyn ylivoimaiselle ykköselle, Li Anderssonille. Lue lisää: Antti Rinne jää selvästi jalkoihin – Imagokysely: Pääministeriehdokkaat kaukana Li Anderssonista