Kansanedustaja Emma Kari lähtee mukaan vihreiden puheenjohtajakisaan. Hän kertoo asiasta Helsingin Sanomissa.

Kuntavaalien vihreiden ääniharava heti pormestariehdokas Anni Sinnemäen jälkeen on yksi ennakkosuosikeista uudeksi puheenjohtajaksi. Kisasta joulukuussa pois jättäytynyt Outi Alanko-Kahiluoto väitti Ville Niinistön ajavan Karia puheenjohtajan paikalle, mutta Niinistö on kiistänyt kannattavansa itse ketään erityisesti.

Karin ilmoitusta odotettiin jo aiemmin, mutta hän ilmoitti pohtivansa asiaa kuntavaalien yli. Kari kertoo Helsingin Sanomille, että päätös kisaan lähtemisestä syntyi metsäreissulla, jolla oli mukana myös ystävä Sinnemäki perheineen. Tosin reissulla ei puhuttu Karin mukaan politiikkaa, vaan palauduttiin rankoista kuntavaaleista.

–Metsässä ajatukset rauhoittuvat. Maanantaina istuin Harjujärven rannalla ja tein päätöksen, Kari kertoo lehdelle.

Tähän mennessä kisaan ovat aiemmin ilmoittautuneet vihreiden varapuheenjohtaja ja Helsingin kunnanvaltuustoon noussut köyhyystutkija Maria Ohisalo sekä vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Olli-Poika Parviainen, joka kertoi aikeistaan eilen keskiviikkona.

Kuntavaalien kolmas ääniharava kansanedustaja Ozan Yanar sekä jyväskyläläisestä jytkystä otsikoihin singahtanut kansanedustaja Touko Aalto ovat ilmoittaneet harkitsevansa ehdokkuutta. Vihreät nousi kuntavaaleissa Aallon johdolla suurimmaksi puolueeksi Jyväskylässä.