Helsinkiläinen 45-vuotias nainen on tuomittu puoleksi vuodeksi ehdolliseen vankeuteen petoksesta ja törkeästä petoksesta hänen huijattua Helsingin kaupungilta ja Kelalta runsaat 19 000 euroa toimeentulo- ja työmarkkinatukea.

Nainen ei ollut kertonut, että tukia nauttiessaan hän työskenteli samalla myös ennustajana, kirjoittaa Helsingin Sanomat paperiversiossaan. Naiselle oli maksettu vuosina 2004-2005 toimeentulotukea ja vuosina 2006-2008 työmarkkinatukea. Samoina vuosina hän oli tienannut ennustuksia tekemällä yhteensä yli 29 000 euroa.

Vuonna 2006 hän oli perustanut toiminimen ennustamista varten. Samaan aikaan nainen haki muita töitä ja katsoi olleensa työtön sekä siten oikeutettu työmarkkinatukeen.

Ennustajana toiminut nainen kiisti oikeudessa huijanneensa viranomaisia tarkoituksella. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi naisen toiminnan olleen tahallista ja hänet tuomittiin ehdollisen vankeustuomion lisäksi korvaamaan Helsingin kaupungille runsaat 2 100 euroa toimeentulotukia. Kela ei vaatinut oikeudessa saataviaan takaisin.