Perussuomalaisten kannatus on heikentynyt 0,7 prosenttiyksikköä Helsingin Sanomien (HS) teettämässä kyselyssä. Kokoomus ja sdp ovat kasvattaneet kannatustaan saman verran.

Gallupin muut muutokset ovat vielä pienempiä. Käytännössä voidaankin sanoa puolueiden kannatuksen pysyneen ennallaan. Muutokset mahtuvat virhemarginaaliin, joka on noin 2,1 prosenttiyksikköä.

Puolueiden järjestys kyselyssä ei ole muuttunut heinäkuusta.

Elokuun kyselyssä suosituimpana jatkaa perussuomalaiset 20 prosentin kannatuksella, toisena on kokoomus 17,4 prosentin ja kolmantena sdp 17,2 prosentin kannatuksella.

Neljäntenä tulee vihreät prosenttilukemalla 13,7, viidentenä keskusta prosenttilukemalla 12,1 ja kuudentena vasemmistoliitto 8,3 prosentin kannatuksella.

Vihreiden lukema on 0,3 ja keskustan 0,1 prosenttiyksikköä pienempi kuin heinäkuussa. Vasemmistoliitto puolestaan nousi 0,2 prosenttiyksikköä.

TNS Kantarin tutkimuspäällikkö Sakari Nurmela toteaa HS:lle, että näin pienten nitkahdusten perusteella on vaikea analysoida puolueiden onnistumista. Hänen mukaansa yhä eletään tietynlaisissa kesätunnelmissa, joskin vaaleihin liittyvä aika alkaa vähitellen olla ohi ja poliittinen elämä normalisoitua.

Antti Rinteen (sd) hallituksen suosio on pysynyt lähes ennallaan. Hallituspuolueiden kannatus on yhteensä 55,7 prosenttia, kun se viimeksi oli 55,3 prosenttia.

HS-gallupia varten haastateltiin 2235:tä ihmistä puhelimessa 29.7.–23.8. Kantaansa ei kertonut 27 prosenttia vastanneista. Kannatusarviot on laadittu puhelinhaastattelujen lisäksi tarkastelemalla vaalitilastoja viime kuntavaaleista.