Kuten Alma Median maanantaina julkaistu kannatusmittaus, myös Helsingin Sanomien tiistainen gallup ennakoi historiallista vaalitulosta sunnuntain eduskuntavaaleista.

Molempien mielipidemittausten perusteella yksikään puolue ei saisi yli 20 prosentin kannatusta, mikä olisi ensimmäinen kerta Suomen vaalihistoriassa.

HS:n gallup vahvistaa myös perussuomalaisten nousevan kannatustrendin. Sdp on yhä gallupissa suurin puolue 19,5 prosentilla ja kokoomus toiseksi suurin 17,5 prosentilla, mutta perussuomalaiset on noussut gallupissa viidenneltä sijalta kolmanneksi suurimmaksi ja 15 prosentin kannatukseen.

Perussuomalaisten kannatusloikka on hurja, sillä edellisessä HS-mittauksessa puolueen kannatus oli 11,1 prosenttia. Nousua on siis lähes neljä prosenttiyksikköä.

Vihreiden kannatus on HS-gallupissa laskenut kaksi prosenttiyksikköä 12 prosenttiin. Vasemmistoliiton kannatus on noussut 9,6 prosenttiin.

LUE LISÄÄ:

Sdp:n kannatus putosi alle 20%:n – Antti Rinne: ”Katsotaan miten käy ja kuka on pääministeri”

Sdp:kin putosi alle 20 %:n Alman gallupissa – kokoomus menetti lisää, perussuomalaiset jatkoi nousuaan

Perussuomalaiset kelpaa hallituskumppaniksi vain 13 prosentille ehdokkaista – Katso minkä puolueiden kanssa kannattamasi puolue haluaa hallitukseen