Suomalaisista joka neljäs eli 25 prosenttia arvioi hallituksen onnistuneen tehtävässään vähintään melko hyvin, ilmenee Helsingin Sanomain tuoreesta kyselystä. Negatiivisia arvioita hallituksen onnistumisesta on enemmän, kun 39 prosenttia vastaajista katsoo hallituksen onnistuneen melko huonosti tai huonosti.

Kolmannes, 33 prosenttia, arvioi hallituksen onnistumista neutraalisti eli ei hyväksi muttei huonoksikaan. Luvut ovat lähes samat kuin vuosi sitten tehdyssä mittauksessa. Negatiiviset arviot ovat kasvaneet kolme prosenttiyksikköä vuoden takaisesta. Viime joulukuussa positiivisia arvioita oli hieman enemmän, 29 prosenttia.

Useampi suomalainen arvioi myös pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja ulkoministeri Timo Soinin (sin.) onnistuneen omissa tehtävissään huonosti kuin hyvin. Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) sen sijaan saa positiivisempia arvioita, kun 32 prosenttia arvioi hänen onnistuneen vähintään melko hyvin ja 27 prosenttia vähintään melko huonosti.

Hallituspuolueista parhaimmin on kyselytulosten perusteella onnistunut juuri kokoomus, vaikka useampi vastaaja katsoo senkin onnistuneen huonosti kuin hyvin. Oppositiopuolueista parhaimmat arviot saa vihreät, kun 20 prosenttia katsoi puolueen onnistuneen oppositiossa vähintään melko hyvin ja 33 prosenttia vähintään melko huonosti.

HS-gallup tehtiin puhelinhaastatteluina 1000 suomalaiselle kesäkuun lopussa. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.