SDP on edelleen Suomen suosituin puolue Helsingin Sanomien teettämässä kannatusmittauksessa. Kannatus on nyt hivenen heikompi kuin edellisessä mittauksessa.

SDP:tä äänestäisi nyt 21,7 prosenttia suomalaisista, kun viimeksi vastaava luku oli 22,1 prosenttia. SDP on pitänyt kärkipaikkaa HS-gallupissa huhtikuusta asti.

Kokoomus tulee yhä toisena 20,2 prosentin kannatuksella. Luku on sama kuin viimeksi.

Keskustalle tuli toivon pilkahduksen jälkeen huonoja uutisia: puolue on yhä kaukana kärkikaksikosta 15,5 prosentin kannatuksellaan. Ylen elokuun alun mittauksessa keskusta ehti saada toiveita herättävän 17,8 prosentin tuloksen.

Kohun keskelle joutunut vihreät kohensi hiukan kannatustaan ja yltää edelleen neljänneksi 13,7 prosentin kannatuksella. Viimeksi vastaava luku oli 13,2 prosenttia. Vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon tekemisistä on kohistu kannatusmittauksen tekoaikana, kun Aallosta tukholmalaisklubilla otetut kuvat levisivät elokuun alussa. Vihreiden äänestäjissä on kuitenkin HS:n mukaan eniten epätietoisia.

Vasemmistoliitto pysyttelee samassa 9,6 prosentin lukemassa. Perussuomalaisten kannatus koheni yhden prosenttiyksikön 7,9 prosenttiin ja puolueen äänestäjät ovat varmimpia kannastaan. Viimeaikainen kohu perussuomalaisten kansanedustajien asumisjärjestelyistä ei siis ole vaikuttanut puolueen tulokseen. Lue lisää: Saunakohu: Eduskunta jäädytti Hakkaraisen ja Vähämäen maksut – Taustalla ”hyvin ankarat varoitukset” 1980-luvulta

Sinisiä kannatti HS-gallupissa 1,2 prosenttia vastaajista.

Rkp:n ja kristillisdemokraattien kannatus on pysynyt suunnilleen samana lukemin 4,3 ja 4,1 prosenttia.

Kantar TNS Oy haastatteli tutkimukseen puhelimitse 2 412 henkilöä 16.7.–16.8. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla on noin kaksi prosenttiyksikköä.

Lue myös: Yle: SDP selvästi Suomen suosituin puolue – PS sukelsi, keskusta kiri ja veti varttuneita