Säätytalon hallitusneuvottelut keskeytyivät vasemmistoliiton riitautettua hallitusohjelman tulopuolen, kertoo Helsingin Sanomat.

Neuvotteluja oli määrä jatkaa puoliltapäivin. Aivan näin pian ei päästy jatkamaan, mutta nyt sekä STT että HS kertovat, että neuvottelut jatkuvat.

Kiistassa on HS:n mukaan kyse siitä, mistä hallitus saa tulot hallitusohjelman yksityiskohtien rahoittamiseen. HS:n mukaan vasemmistoliitto ei halua myydä valtion omaisuutta tulevien investointien rahoittamiseksi.

MTV Uutiset puolestaan tarkentaa, että kiista liittyy lisävelanottoon, jota muut puolueet eivät haluaisi ottaa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kommentoi aamulla tilannetta lyhyesti. Lue lisää: Li Andersson tyrmää kovat työllisyystoimet – Lomarahat leikkaavaa kiky-linjaa ”ei voi jatkaa”

HS:n mukaan myös keskustan ryhmä on ollut koolla pohtimassa ongelmaa. Lehden mukaan neuvotteluissa on pohdittu erityisesti väylähankkeiden rahoittamista. Kyse olisi periaatteesta käyttää rahoittamiseen valtion omaisuutta – ei yksityiskohdista.

Myös vihreät ja keskusta ratkovat HS:n mukaan tänään erimielisyyksiään ympäristökysymyksistä, jotka liittyvät muun maussa metsähakkuisiin ja hiilinieluihin.

”Joissakin asioissa kuilulla on syvyyttäkin”, Haavisto sanoi HS:n mukaan.

Juttua päivitetty klo 14.09: Neuvottelut jatkuvat