Suomeen tulossa olevan potilastietojärjestelmän konsultoinnissa käytetyn konsultointiyhtiö Accenturen kaksoisrooli on aiheuttanut hämmennystä, Helsingin Sanomat kirjoittaa.

Accenturelta tilattiin Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran potilastietojärjestelmän valintaa varten käynnistämän Sirius-projektin toimesta selvitys siitä, mikä tietojärjestelmä sopisi Suomeen parhaiten.

Yhtiö suositteli kahta järjestelmää, yhdysvaltalaista Cerneriä ja Epiciä, arvioiden Epicin parhaaksi. Selvityksen jälkeen tuli kuitenkin esiin, että Accenturella ja Epicillä on yhteisiä kytköksiä.

-Accenture on muun muassa Epic-järjestelmän suunnittelija ja toteuttaja Suomessa. Sitralla ei ollut kytkösestä tietoa, Helsingin Sanomat kirjoittaa.

HS:n mukaan Accenturen johto kieltäytyi vastaamasta asian tiimoilta sille esitettyyn kysymykseen.

Accenturen ja Epicin mukaan niiden yhteistyö alkoi helmikuussa 2012, kun taas Sirius-projekti päättyi jo tammikuussa 2011.

-Yhteistyö näyttää silti alkaneen aiemmin, HS kirjoittaa.

Epicin markkinointitilaisuudessa marraskuussa 2011 paikalla ollut kansanedustaja Sanna Lauslahti (kok.) näytti HS:n pyynnöstä alkuperäisen kutsun Epicin esittelytilaisuuteen. Kutsuja oli HS:n mukaan Accenture.

-Uutta lausuntoa pyydettäessä Accenture kertoi kierrelleensä markkinoimassa Epiciä ja Cerneriä keväästä 2011 ja ryhtyneensä "tavoittelemaan yhteistyötä Epicin kanssa" toukokokuun 2011 jälkeen, HS kirjoittaa.