Formula 1:n katsojaluvut romahtivat totaalisesti kahdessa vuodessa MTV3-kanavalla. Helsingin Sanomat kertoo printissään, että katsojaluvut ovat 2010 pudonneet jälkilähetysten osalta kolmanneksen vuoden 2009 luvuista.

Ne ovat romahtaneet alle puoleen siitä, mitä ne olivat kultaisena vuonna 2008. Tilastot antavat viitteitä siitä, että sama koskee MAX-kanavaa.

Esimerkiksi elokuun katsotuin F1-osakilpailu oli vasta 12. katsotuin urheiluohjelma televisiossa. Yleisurheilun eliittikisoilla ja Kalevan kisoilla on kaksinkertaiset katsojamäärät.

Romahduksen taustalla on kaksi ilmeistä syytä: Kimi Räikkönen vaihtoi ralliin ja Heikki Kovalainen joutui McLarenilta heittopussitalli Lotukselle.

HS:n mukaan MTV3 maksaa televisio-oikeuksistaan ylihintaa, sillä diili neuvoteltiin ”lihavien vuosien” katsojatilanteen mukaan.

HS:n mukaan MTV3 osti oikeudet tv-lähetyksiin vuosille 2007-2009 noin 10 miljoonan euron vuosihinnalla. Lehden mukaan ei ole mitään syytä olettaa, että hinta olisi laskenut, kun MTV3 teki vastaavan diilin vuosille 2010-2012.