Vihreiden nousukiito on katkennut Helsingin Sanomien gallupissa. Elo–syyskuussa tehdyn kannatusgallupin mukaan vihreitä äänestäisi 16,7 prosenttia, jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt.

Viime mittauksessa vihreiden kannatus oli 17,5 % ja puolue nousi toiseksi suosituimmaksi puolueeksi jääden nyt kolmanneksi. Nyt toiseksi kiilasi jälleen vaikeiden lukujen kanssa paininut SDP 17,8 prosentin kannatuksella. Kokoomus on yhä vahvasti suosituin.

Keskusta on neljäntenä 16,1 prosentin kannatuksella, joka laski edellismittauksesta reilun prosenttiyksikön. Viimeksi keskustan kannatus oli näin heikkoa vuonna 2012.

Perussuomalaisten kannatus on jyrkässä nousussa. Perussuomalaisia äänestäisi 9,2 prosenttia eli puolueen kannatus lähentelee lukemia, joissa oltiin ennen puoluekokouksen jälkeistä hallituskriisiä ja puolueen jakautumista. Puolue paransi lukuaan roimasti, sillä viime mittauksessa kannatus oli 7 prosenttia.

Sininen tulevaisuus -ryhmän kannatus putosi 1,3 prosenttiin.

Hallituspuolueiden kannatus on pienempi kuin kertaakaan aiemmin. Kokoomuksen, keskustan ja Sininen tulevaisuu -ryhmän kannatus on yhteensä 38,5 prosenttia, kun kuukausi sitten luku oli 39,7 prosenttia.