Tampereella mystisesti kadonneet lemmenlukot ovat Helsingin Sanomien mukaan päätyneet osaksi pirkanmaalaisten taiteilijoiden muodostaman One Love -ryhmän taideteosta. Voimapihdeillä silloista irrotetut lukot sulatettiin yhdeksi noin kahdensadan kilon painoseksi teokseksi, joka on nyt esillä nykytaidenäyttelyssä Finlaysonilla.

Lemmenlukot ovat siltoihin kiinnitettäviä lukkoja, joihin on kaiverrettu rakastavaisten nimet. Lukko symboloi sen kiinnittävän parin rakkauden ikuisuutta.

Tampereen tapahtumat ovat herättäneet luonnollisesti mielipahaa ja jopa raivostuneita reaktioita. Taiteilijaryhmä ei ole toistaiseksi itse halunnut tulla esiin kertomaan teoksestaan.

-Taiteilijat ottivat yhteyttä ja kysyivät, sopisiko teos näyttelyn teemaan. Ajattelin, että onhan se rankka, mutta kyllä se teemaan sopii, näyttelyn kuraattori Veikko Halmetoja sanoi Helsingin Sanomille.

Tampereen taidemuseon johtaja Taina Myllyharju ei olisi antanut lupaa teoksen esittelyyn museon tiloissa, mikäli häneltä olisi kysytty lupaa etukäteen.

-Tähän liittyy henkisiä arvoja ja se tekee tästä vähän inhottavan asian, Myllyharju sanoi Helsingin Sanomille.