Vihreillä oli kaksi suosituinta ehdokasta, kun suomalaisilta kysyttiin, keitä ehdokkaita he voisivat ajatella äänestävänsä tämän viikon eurovaaleissa, Helsingin Sanomat kertoo mielipidekyselyynsä perustuen.

Suosituimmat ehdokkaat vihreiden Ville Niinistö ja Heidi Hautala, joista ensimmäinen jätti eduskunnan tänä keväänä ja jälkimmäinen on istuva europarlamentaarikko. Kolmanneksi suosituin ehdokas oli sdp:n konkaripoliitikko Eero Heinäluoma.

Kärkikymmenikköön mahtuivat HS:n mukaan myös Sari Essayah (kd), Miapetra Kumpula-Natri (sd), Laura Huhtasaari (ps), Sirpa Pietikäinen (kok), Merja Kyllönen (vas), Nils Torvalds (rkp) ja Eija-Riitta Korhola (kok).

Tutkimukseen osallistuneille esitettiin puolueittain eurokansanedustajaehdokkaat Suomessa. Jokaisen puolueen kohdalla tehtävänä oli ilmoittaa, keitä kaikkia puolueen ehdokkaita voisi ajatella äänestävänsä europarlamenttivaaleissa, HS kertoo. Vastaajat saivat siis vaaleista poiketen valita useampiakin ehdokkaita. Näin ollen gallup mittaa lehden mukaan ennen kaikkea ehdokkaiden tunnettuutta ja vetovoimaa.