Nokian osakekurssi ampaisi torstaina illalla vahvaan nousuun. Kurssinousu tapahtui pian sen jälkeen, kun uutissivusto TMT Finance kertoi Nokian neuvottelevan investointipankin kanssa rahoituspaketista torjuakseen vihamielistä yritysvaltausta.

Sivuston mukaan monet suuret pääomasijoittajat, kuten KKR, Apollo ja Blackstone olisivat kiinnostuneet sijoittamaan Nokiaan.

Nokian osakekurssi oli vajaa tunti ennen pörssin sulkeutumista 12,2 prosentin nousussa 3,29 eurossa. Vielä puoli tuntia aiemmin Nokian kurssi liikkui noin prosentin laskussa 2,9 eurossa.

Valtion sijoitusyhtiö Solidium on Nokian suurin omistaja noin 4,2 prosentin omistusosuudella. Eläkeyhtiöt Varma ja Ilmarinen omistavat kumpikin reilun prosentin omistusosuuden yhtiöstä.

Nokia on pinteessä

Nokian osakekurssi on ollut alamaissa sen jälkeen, kun se viime syksynä antoi pahan tulosvaroituksen ja laittoi osingonmaksunsa jäihin. Nokialla on ollut ongelmia muun muassa oman tuotekehityksensä kanssa samaan aikaan kun 5g-verkkomarkkinan markkinaosuuksia jaetaan maailmalla.

Yhtiö kertoi tilinpäätöksensä yhteydessä helmikuussa, että se harkitsee ”strategisia vaihtoehtoja” hankalassa markkinatilanteessa.

Nokian osakekurssi kävi maaliskuun markkinapaniikin aikana alimmillaan vain reilussa 2 eurossa, mikä oli osakkeen alin noteeraus sen jälkeen kun yhtiö myi puhelintoimintonsa Microsoftille.

Maaliskuun alussa Nokia kertoi nimittäneensä Fortumin nykyisen toimitusjohtajan Pekka Lundmarkin uudeksi toimitusjohtajakseen. Lundmark aloittaa kuitenkin Nokian johdossa vasta ensi syksynä. Sari Baldaufia on puolestaan esitetty uudeksi Nokian hallituksen puheenjohtajaksi, mutta Nokia on lykännyt yhtiökokouksensa järjestämistä koronapandemian vuoksi eikä nimitystä ole vielä tehty.

Tällä hetkellä Nokian hallituksen puheenjohtaja on Risto Siilasmaa ja väistyvä toimitusjohtaja Rajeev Suri.