Iisalmelaisen kaiutinvalmistaja Genelecin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Ilpo Martikainen on vakuuttanut sosiaalisen median yleisön eilisellä esiintymisellään Ylen A-studiossa.

Tyynen rauhallisesti esiintynyt Martikainen sanoi muun muassa, että yritysten pitäisi aina laittaa asiakas ja tämän tarpeet keskiöön. Tämä on Martikaisen mielestä avain menestykseen.

– Genelecin Ilpo Martikainen sanoo A-studiossa, että kun yritys ratkaisee asiakkaan tarpeen, selviää omakin ongelma. Viisas mies, kehuu OP:ssa henkilöasiakkuuksista vastaava Merja Auvinen Twitterissä.

– Ilpo Martikaisen perustama Genelec on huikea yritystarina. Jos tällaisia olisi enemmän, Suomen taloudella ei olis hädän päivää, tviittasi puolestaan Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo.

– Lapinlahden Mäkikylältä näkee asiat oikeasta kulmasta, Ilpo Martikainen pitää [Genelecin] Suomessa, tviittaa kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah lapsuuskotinsa maisemista.

Martikainen kommentoi A-studiossa kilpailukyky- eli yhteiskuntasopimusprosessia.

– Ehkä tämä kilpailukykysopimuksen laatiminen on hyvä kuva siitä, miten meillä ajatellaan. Mutta vaikea sanoa, että kuvastaako se sitten koko yhteiskuntaa vai vastaako se pelkästään sitä porukkaa, joka sitä on yrittänyt rakentaa. Mutta tällainen ”koskaan et muuttua saa” -meininki on, että jos yritetään muutosta saada aikaan, niin aina on hyviä syitä, miksi jotain ei voida tehdä.

Martikaiselta kysyttiin, mikä olisi tulos, jos näin toimittaisiin yritysmaailmassa.

– Konkurssi, sanoi Martikainen.

Studiotarkkailukaiuttimia valmistava Genelec on perustettu vuonna 1978. Yhtiö kertoo itse olevansa ”kansainvälisesti johtavassa asemassa tällä erikoistuneella sektorilla”.

Suomenmaa kertoi viime vuonna Genelecin olevan suomalaisella yrityskartalla melkoinen harvinaisuus: vaikka yhtiö on alansa ykkönen, sen suunnittelu ja tuotanto pyörivät edelleen Iisalmessa. Markkinoita yhtiöllä on niin Kiinassa kuin Yhdysvalloissakin. Oheisella videolla Ilpo Martikainen kertoo yrittäjyydestä ja yrityksestään.