Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi

Jonathas Chagas haaveili ulkomailla työskentelystä jo valmistuttaan insinööriksi Brasiliassa. Nyt hän on asunut Suomessa yli vuoden ja työskentelee pelejä tableteille valmistavassa Supercell-yrityksessä.

Chagas oli yllättynyt, miten helppoa Suomessa on elää ulkomaalaisena.

- Olin kuullut, että suomalaiset ovat sulkeutuneita, joten olin yllättynyt, että kaikki ovat todella ystävällisiä ja puheliaita. Aina kun tarvitsee apua tai tietoa, ihmiset auttavat ja puhuvat todella hyvää englantia.

Syy miksi ulkomaalaisia huippuosaajia on vaikea saada Suomeen johtuu Chagasin mielestä tiedotuksen ja mainonnan puutteesta.

- Isoin ongelma on, että ulkomailla ei tiedetä, että ihmiset ovat todella mukavia ja avuliaita täällä. He eivät tiedä että kaikki puhuvat englantia näin hyvin. Kun ihmiset ajattelevat Suomea, he miettivät talvea. He eivät tiedä, että kesä on täällä niin upea.

Ulkomailla ei myöskään tiedetä Chagasin mielestä tarpeeksi siitä, että täällä on muitakin hyviä yrityksiä kuin Nokia.

Kulttuuri tai byrokratia eivät ole tuottaneet suuria ongelmia Chagasille.

- Aikaa meni vain noin viisi tuntia, kun sain hoidettua kaikki viralliset asiat, kuten sosiaaliturvatunnuksen, verokortin ja bussikortin.

Kulttuuri on Chagasin mielestä erilainen, mutta ei liian järkyttävä. Esimerkiksi saunomista hän piti aluksi outona tapana, mutta oppi ajan mittaan ymmärtämään, että uiminen, saunominen ja grillaaminen kuuluvat suomalaiseen elämäntapaan.

Suomesta uusi Piilaakso?

Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paanasen mielestä Suomesta pitäisi saada Euroopan Piilaakso ja siihen tarvitaan huippuosaajia myös ulkomailta. Pelialalla on Paanasen mukaan Suomessa jopa pulaa ammattilaisista.

- Kilpailu pelialalla on kovaa ja tässä on kyse siitä, että pitää koota voittajajoukkue. Jokaisella paikalla pitää olla mahdollisimman hyvä tyyppi ja se vaatii ulkomaalaisvahvistusta.

Yhdysvaltojen Piilaaksossa työskennelleen Paanasen mukaan Piilaakson menestyksen salaisuus on siinä, että maailman lahjakkaimmat ihmiset haluavat työskennellä muiden maailman lahjakkaimpien kanssa, mikä luo "positiivisen spiraalin".

- Kun luodaan tuotteita globaaleille markkinoille siitä on valtava etu, että globaali yhteisö on minikoossa siellä omassa toimistossa.

Ongelma Paanasen mukaan on se, että Suomessa ei ymmärretä, että kilpailu osaajista on globaalia.

- Jos on maailman paras jossain, niin voi valita missä on töissä, voi valita yrityksen ja maan. Ykköskilpailija Suomelle on Piilaakso ja sen jälkeen kilpaillaan Lontoota ja Berliiniä vastaan. Berliini on todella kovassa nosteessa kasvuyritysmaailmassa. Suomesta on mennyt paljon osaajia sinne.

Paanasen mielestä Suomessa pitäisi muuttaa kolme asiaa saadakseen maailman parhaat työntekijät: lupaprosesseja pitäisi helpottaa, työntekijän perhe pitäisi ottaa paremmin huomioon ja Suomen vahvimmat puolet pitäisi saada esiin markkinoinnissa.

- Suomella on hyvä koulutus, terveydenhuolto, joukkoliikenne, kielitaito ja suoraselkäinen kulttuuri. Olemme monissa asioissa parempia kuin Piilaakso, mutta emme vain osaa tuoda sitä esiin.

Paananen puhui Sisäasiainministeriön maahanmuuttoa koskevassa tiedotustilaisuudesta. Sisäasiainministeriö on koonnyt Maahanmuuton tulevaisuus 2020 -työryhmän, joka selvittää maahanmuuton tilaa ja ongelmia Suomessa.