Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis on eronnut. Eroilmoitus seuraa presidentti Donald Trumpin ilmoitusta Yhdysvaltain joukkojen vetämisestä Syyriasta.

Kenraali Mattis, tunnettu myös lempinimellä "Hullu koira", vetoaa erokirjeessään näkemyseroihin.

“Sinulla on oikeus puolustusministeriin, jonka näkemykset ovat paremmin linjassa omiesi kanssa, ja siksi uskon että minun on oikein astua syrjään”, Mattis kirjoitti presidentille CNN:n mukaan.

CNN-kanavan tietojen mukaan Mattis vastusti Syyriasta vetäytymistä kiivaasti, mutta tähän hän ei suoraan viittaa kirjeessään.

Mattis korostaa myös USA:n perinteisten liittolaisuuksien tärkeyttä, kun Trump tunnetaan niiden vierastamisesta. BBC:n mukaan Mattis tuo selvästi esiin, että hän puolestaan suhtautuu varauksella suhteisiin, joita Trump on pyrkinyt luomaan autoritaarisiin valtioihin.

Kehuja Trumpille ei kirjeestä löydy, CNN toteaa.

Presidentti Trump ilmoitti torstaina puolustusministeri Mattisin jäävän helmikuussa eläkkeelle. Trump kiitti samalla Mattisia panoksesta liittolaisuuksien luomisessa. Kansainvälistä mediaa Trumpin versio tapahtumista ei vakuuta, vaan Mattisin kirje vahvistaa, että Trumpin hallinnossa on jälleen tapahtunut ero.

LUE MYÖS:

Suomalaisarvio Trumpin shokkivedosta Ylellä: Nyt tuli syöttö lapaan Venäjälle

Trump yllätti liittolaiset täysin Syyria-päätöksellä – ”Amerikan vetäytyminen on suuri voitto Isisille”