Arwel Hughesin pimeä puoli pääsi valloilleen viime maaliskuussa ikävin seurauksin. Huges nimittäin pukeutui Tähtien sota –elokuvien pääpahikseksi ja kävi tuoreen jedikirkon perustajien kimppuun.

Jedikirkon kaksi perustajajäsentä oli seurakuntansa ulkotiloissa kuvaamassa mainosta markkinointitarkoituksiin, kun alkoholismista kärsivä Hughes sattui paikalle Darth Vaderiksi pukeutuneena.

Sith-Hughes päätti katkaista jedimiesten kuvaussession ja hyökkäsi kaksikon kimppuun rautatangolla aseistautuneena. Jedien valomiekkakopioista ei ollut paljoa apua rautaa vastaan, ja Hughes onnistui lyömään toista jediä päähän ja toista jalkaan.

Voimien mittelö päättyi poliisin tuloon ja pimeän puolen edustaja vietiin putkaan. Myöhemmin oikeudessa Darth Vader, alias herra Hughes, kertoi, ettei muistanut taistelusta mitään, sillä oli liian humalassa.

Oikeus ei ymmärtänyt pimeä puolen ja pullon houkutusta, vaan tuomitsi langenneen Hughesin vuodeksi ehdolliseen vankeuteen sekä muutaman sadan punnan sakkoihin ja korvauksiin.

”Darth Vaderilla” on takanaan muutama aiempi tuomio pahoinpitelyistä.

Britannian jedikirkko perustettiin viime vuonna. Perustajat ovat saaneet valtavasti julkisuutta tempauksellaan.