Kaapo Kakko näytti Kosicessa lauantainakin, miksi hän on ehdolla NHL:n tämän vuoden ykkösvaraukseksi. Perjantaina Kakko teki kaksi maalia, kun Leijonat voitti MM-kisoissa Kanadan 3-1 ja lauantaina Kakko osui kolmesti, kun suomalaiset taistelivat todella kovassa ottelussa 4-2 -voiton isäntämaa Slovakiasta.

Nuorten MM-kisojen kultamitalit viime tammikuussa Vancouverissa ratkaissut Kakko on vasta 18-vuotias. Sitä ei miehen peliesityksiä seuratessa uskoisin.

Kakko iski avausmaalinsa jo ensimmäisessä erässä. Niko Mikkola tarjoili ja Kakko räväytti kiekon suoraan syötöstä reppuun. Osuma vei Suomen 2-1-johtoon ottelussa.

- Viimeksi joskus vikassa liigapelissä on tullut tehtyä suoraan syötöstä tuollainen lämärimaali. Sekin oli silloin sellainen pieni pomppu ja tuo oli vähän kuin olisi futiksessa vetänyt, että tuli tuollainen kaari. En tiiä mistä sitten johtuu, että tulee vain tuollaisia, Kakko ihmetteli ensimmäistä maaliaan.

Toinen maali oli sitten jo silkkaa jääkiekkotaidetta. Nuorukainen veti Slovakian pakin pahasti vipuun ja veivasi kiekon näyttävästi verkkoon. Kyniä on harjoiteltu omalla ajalla.

- Raisiossa vapaa-ajalla on tullut noita hiottua, Kakko sanoi.

Eli toit pihapeliharhautukset miesten MM-kisoihin?

- Kyllä niitä on välillä aina kiva koittaa, Kakko vastasi.

Kakko johtaa koko MM-kisojen maalipörssiä kahden ottelun jälkeen. Superlupaus on takonut kiekon nuottaan jo viisi kertaa. Nuorukainen itse suhtautuu asiaan vaatimattomasti.

- Muutama on tullut kyllä tyhjiin. Mutta onhan se tietysti hienoa, että pystynyt tekemään, Kakko vähätteli.

Kakon toisessa maalissa Kosicen Steel Arena hiljeni. Miltä tuntui hiljentää noin äänekäs kotiyleisö?

- Olihan se huikea fiilis. Hieno harhautus oli kyllä. Pieni sutaisu vain sinne päin ja sattui menemään sisään. Välillä kannattaa koittaa. Olihan se tietysti hienoa, mutta sitten alkoi kyllä toinen mekkala, kun Suomi-fanit alkoivat huutaa. Se on aina hienoa.

Seuraavaksi Leijonat kohtaavat Yhdysvallat. Kakko arvasi jo aiheen tullessa esiin, mitä häneltä kysytään. USA:n joukkueessa pelaa 17-vuotias Jack Hughes, joka kilpailee suomalaisen kanssa NHL:n ensi kesän ykkösvarauksen tittelistä.

- En ole tota kyllä kauheasti miettinyt. Olen keskittynyt vain omiin peleihin. Siellä on USA vastassa, ei muuta, Kakko linjasi.

Oletko seurannut Hughesin otteita kisoissa?

- Eilen kattelin vähän peliä. Olisin sen tosin kattonut kyllä muutenkin.

Miltä Hughesin peli vaikutti?

- En häntä niin erityisesti katsonut, jotta voisin vastata tuohon mitään.

Kakko liitää tällä hetkellä sellaisessa itseluottamuksenyliannostustilassa, että alta pois. Kaikki tuntuu onnistuvan. Kakko itse sanoo sen johtuvan maaleista.

- Sitten kun yksi sattuu menemään, niin siitä voi tuollainen putki alkaa.

Oletko siis niin sanotusti flow-tilassa?

- Joo, se on oikea sana.

Kakko on ollut MM-kisoissa niin kovassa mediapyörityksessä, että nuorukaista käy vähän sääliksi.

- No, nyt olen koittanut jotain englanniksi tossa sanoa. Aika paljon niitä joutuu antamaan, mutta onhan se tietysti kiva, että vientiä riittää, Kakko mietti.

Haastattelu_ Ville Hirvonen, Kosice