Puolalaislehti Gazeta Wyborcza arvioi, että Venäjä saattaa hyökätä uudelleen Ukrainaan viikonlopun aikana, kertoo ukrainalainen uutistoimisto Ukrinform.

Lehden mukaan paha ennusmerkki on se, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on pitänyt torstaina Venäjän turvallisuusneuvoston hätäkokouksen ennen vierailuaan Kiinaan ja Australiaan.

Lehden mukaan Venäjällä suositaan sotatoimien aloittamista silloin, kun Putin on poissa maaasta. Näin kävi esimerkiksi Georgian sodan aikana. Lehden mukaan kuvio on toistunut myös pari kertaa tänä vuonna, kun Venäjä on aloittanut uusia vaiheita Ukrainan konfliktissa.

Lehden mukaan Kreml käyttää mielellään tällaista hämäyskikkaa, jonka uskoo uppoavan länsimaihin.

- Putin aloittaa mielellään aseelliset hyökkäykset viikonloppuisin. Kaikki viittaa siihen, että nytkin käy niin. Suuren sodan seuraava vaihe on todennäköisesti alkamassa Donbasissa, Gazeta Wyborcza väittää.

Tänään kansainväliset uutistoimistot raportoivat, että venäläistankkeja, sotilaita ja aseita on viety rajan yli Ukrainan kapinallisalueille. Jo aiemmin on kerrottu, että Venäjä on siirtänyt joukkojaan lähemmäs Ukrainan rajaa.