Meksikon itärannikolla eletään kauhutunnelmissa hurrikaani Patrician vyöryessä alueelle. Ihmisiä on kehotettu hakeutumaan suojaan. Myrsky Meksikonlahdella on poikkeuksellisen voimakas ja sitä kuvaillaan erittäin vaaralliseksi.

Yhdysvalloissa Teksasissa Patricia ei ole tekemässä yhtä pahaa tuhoa, mutta säätila on sielläkin erittäin huono. Teksasin Austinissa ajettavan Formula ykkösten osakilpailun perjantain harjoitukset menivätkin sateen takia plörinäksi ja toinen harjoitusajo jäi ajamatta kokonaan.

Keli oli iltapäivän peruutettujen harjoitusten aikana kamala. Vesi lainehti radalla ja rata-alueella oli niin pimeää, etteivät lääkintähelikopterit olisivat voineet nousta ilmaan.

Karmeaa keliä povataan lauantaillekin. On mahdollista, että lauantain harjoitukset ja aika-ajot jäisivät ajamatta kokonaan.

Mikäli säätila peruuttaa lauantain ajot, joudutaan aika-ajot ajamaan sunnuntaina aamulla ennen kisaa. Sunnuntaina sateen mahdollisuus on pienempi, mutta sadekisa on ennusteiden perusteella hyvinkin mahdollinen.

- Yhden asian tiedämme meteorologeista, että he ovat aina väärässä. Mutta ovatko he väärässä "kevyemmällä" vai "raskaalla" puolella, kommentoi Circuit of the Americas -radan johtaja Jason Dial medialle.

Kuljettajat saivat testattua autojaan sadekelillä perjantaiaamuna. Kisan kannalta siitä ei ole paljoa hyötyä, jos sunnuntaina Austinissa ei sada.

- Emme voi muuttaa säätä ja tämä oli harmillista kaikille. Toivottavasti kuivaa olisi edes sunnuntaina, kommentoi Valtteri Bottas Williamsin mukaan.

Ferrarille harjoitusten surkeasta säätilasta voi olla paljonkin hyötyä. Talli päätti vaihtaa molempien autojensa moottorit ja Kimi Räikkönen sekä Sebastian Vettel menettävät kymmenen lähtöruutua. Muut tallit eivät saa etua harjoituksista ja Ferrarilla on käytössään parempaa tekniikkaa.

- On enemmän uhkapeliä, eikö olekin? On suurempi mahdollisuus "arpapelille" ja se voi kääntyä myös itseäsi vastaan. Katsotaan, mitä tulee. Nyt on pelkkää arvailua. Katsotaan mitä huomenna tulee ja sen jälkeen sitten lisää, jos emme saa selville huomenna, Kimi Räikkönen kommentoi F1i:n mukaan.

- Toivottavasti saisimme kunnon olosuhteet ainakin sunnuntaina. Tämä on harmillista kaikille. Kaikki tulevat tänne, emmekä voi ajaa olosuhteiden takia. Katsojat eivät näe mitään, mutta olosuhteille emme voi mitään. Räikkönen jatkoi.

Lewis Hamiltonilla on mahdollisuus varmistaa sunnuntaina maailmanmestaruutensa. Hänen pitää saavuttaa yhdeksän pistettä Sebastian Vetteliä ja kaksi pistettä Nico Rosbergia enemmän.