Eri ihmisryhmiin vihamielisesti suhtautuneita vanhoja Facebook-kirjoituksiaan jo aiemmin päivällä pahoitellut kansanedustaja Hussein al-Taee astui median eteen eduskunnassa maanantaina alkuillasta.

Al-Taee myönsi maanantaina, että muun muassa juutalaisvihaa sisältäneet Facebook-kuvakaappaukset, jotka ovat herättäneet paheksuntaa myös Israelissa, ovat aitoja. LUE LISÄÄ: Hussein al-Taee myöntää kuvakaappaukset aidoiksi

Eduskunnassa hän listasi haluavansa pyytää anteeksi ”erityisesti homoseksuaaleilta, juutalaisilta, somaleilta, sunneilta” ja muilta ihmisiltä, ”joita ne yksittäiset Facebook-postaukset ovat loukanneet”.

Al-Taee myönsi myös piilotelleensa totuutta Facebook-kirjoituksista.

”En ole ollut tarpeeksi rohkea myöntääkseni, että ne kirjoitukset ovat omiani”, hän sanoi.

Hän halusi pyytää anteeksi sdp:ltä, ”että en ole ollut heidän kanssaan täysin avoin, että en ole kertonut heille – enkä CMI:lle – täyttä totuutta”.

”En ole puhunut heille totta”, al-Taee totesi.

Al-Taeen entinen työnantaja, konfliktinratkaisujärjestö CMI kehui maanantaina Uuden Suomen haastattelussa al-Taeen anteeksipyynnön suoruutta. Järjestöä ihmetyttää ristiriita al-Taeen vanhojen kirjoitusten ja tämän töissä esittämän käytöksen välillä.

”Tässä hämmentää se, että meillä ei ole ollut mitään syytä epäillä hänen integriteettiään. Sen ajan, kun hän on ollut CMI:llä töissä, hän on käyttäytynyt erittäin hyvin ja hänen narratiivinsa sekä CMI:n sisällä että julkisuudessa on puhunut hyvin vahvasti sovinnon kieltä, dialogisuuden ja vastavuoroisuuden kieltä, jotka ovat meidän periaatteitamme”, toiminnanjohtaja Tuija Talvitie sanoo haastattelussa.

Lue lisää:

Hussein al-Taee saa ex-työnantajalta jopa onnentoivotukset – CMI:n huonoksi onneksi sen sähköpostivirhe levisi maailmalle

Sdp:n puoluesihteeri: Hussein al-Taee eduskuntaryhmän eteen