Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoo, että kansanedustaja Hussein al-Taeen (sd) sairausloma liittyy viime viikkojen kohuun hänen somekirjoituksistaan.

”Viime viikot ovat olleet erittäin kovia Hussein al-Taeelle. Siihen tämä sairaalahoitoon joutuminen liittyy. Voi sanoa, että kyse on inhimillisestä henkisten voimavarojen riittävyydestä. Nyt on tärkeää, että Husseinille jää aikaa toipua ja hän saa myöskin rauhaa toipua”, sanoo Lindtman.

Sdp tiedotti aiemmin torstaina al-Taeen joutuneen sairaalahoitoon tiistaina. Hän jää sairauslomalle tästä päivästä lukien.

Viime viikkojen ajan julkisuudessa on käyty laajaa keskustelua al-Taeen aiemmista kirjoituksistaan, joissa hän on panetellut juutalaisia, homoseksuaaleja ja sunnimuslimeja. Iltalehden mukaan valtakunnansyyttäjänvirasto on pyytänyt poliisia selvittämään, pitääkö tapauksesta käynnistää esitutkinta.

Lindtman ei torstaina halunnut ottaa kantaa poliisin esiselvitykseen.

”Tähän asiaan palataan sen jälkeen, kun Hussein al-Taee on toipunut. Nyt on tärkeää, että hänelle jää riittävästi aikaa ja rauhaa toipumiseen. Sen jälkeen palaamme asiaan. Tässä vaiheessa haluamme antaa työrauhan poliisille”, Lindtman toteaa.

Myös sdp:n eduskuntaryhmä käsittelee tapausta vasta al-Taeen toipumisen jälkeen.