Kuntapoliitikko Abdirahim ”Husu” Hussein (sd) myöntää Helsingin Sanomille valehdelleensa kohua herättäneestä taksitapauksesta. Taksikuskinakin toimiva Hussein kertoi joutuneensa rasistisen hyökkäyksen kohteeksi ja jättäneensä kyydittävänsä bussipysäkille moottoritien varteen.

Taksi Helsinki kertoo Twitterissä saaneensa tapauksen selvityksen päätökseen. Tapausta selvitettiin ajonvälitysjärjestelmän lokitietojen perusteella.

”Vastataksemme Husun väitteisiin liittyviin kyselyihin vahvistamme tehtyjen selvitysten perusteella, että tässä ei ole tapahtunut heitteillejättöä eikä asiakkaan kyydistä poistoa. Keskustelut Husun kanssa on käyty ja asia näiltä osin loppuun käsitelty”, Taksi Helsinki tviittaa. LUE SEURAAVAKSI:

Hussein myöntää nyt Helsingin Sanomille, ettei hänen kertomuksensa ollut kaikilta osin totuudenmukainen. Husseinin mukaan hänen kyydissään todella oli rasistisesti käyttäytynyt mies, mutta hän ei jättänyt miestä pois taksin kyydistä. Hussein kertoo tehneensä miehestä rikosilmoituksen. Päivitys 12.11.: poliisin mukaan rikosilmoitus on jätetty maanantaina 11.11. eli Helsingin Sanomien uutisoinnin jälkeen.

”Uhkasin rasistista asiakasta pois jättämisellä, mutta en jättänyt. Olisi pitänyt jättää”, Hussein sanoo Helsingin Sanomille ja toteaa halunneensa herättää keskustelua taksikuskien kohtaamasta häirinnästä.

”Kirjoitin twiitin sunnuntaina, koska olin vihainen.”

Hussein kirjoitti hyökkäävästä ja aggressiivisesta miehestä aiemmin myös Puheenvuoron blogissaan.

”Päätän lopettaa tämän keskustelun pyytämällä häntä poistumaan kyydistä. Jätän hänet sellaisen kohtaan, jossa on bussipysäkki”, Hussein kirjoitti blogissaan vielä viikko sitten.

Päivitetty Taksi Helsingin tviitillä klo 11.13.

Päivitetty 12.11. poliisin tiedolla rikosilmoituksen jättämisen ajankohdasta.

LUE LISÄÄ: