Helsinkiläispoliitikko Abdirahim ”Husu” Hussein (sd) jatkaa keskustelua rasismista Twitterissä. Husseinin tviitit perussuomalaisista ovat aiheuttaneet laajaa julkista keskustelua tällä viikolla.

LUE LISÄÄ: Husu Husseinin tviitti perussuomalaisten äänestäjistä kuohuttaa – Kuntapoliitikko: Asia viety nyt poliisille

”Oon täysin samaa mieltä pääministeri Rinteen kanssa siitä, ettei meidän poliittinen kielenkäyttö kaipaa tällaista tekstiä kuten olen käyttänyt. Minä en ole aloittanut tämän, eikä minulta/meiltä vähemmistöiltä voi odottaa jatkuvan nöyristelyä ja rasismin hyväksyntä. No more!”, Hussein tviittaa.

Pääministeri, sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne tuomitsi aiemmin tällä viikolla Husseinin kannanoton, jonka mukaan kaikki perussuomalaiset ja puolueen äänestäjät ovat rasisteja.

”En missään olosuhteissa keneltäkään halua kuulla sellaista, että ihmisiä arvioidaan äänestyskäyttäytymisen perusteella tai ylipäätään, että perusteetta ja tietämättä leimataan mihinkään suuntaan. Minusta meidän poliittinen kielenkäyttö ei kaipaa tällaista”, Rinne sanoi Iltalehdelle. LUE LISÄÄ: IL: Antti Rinne tuomitsee Husu Husseinin tviitin perussuomalaisista – ”En halua kuulla sellaista keneltäkään”

Hussein myös kommentoi Uuden Suomen päätoimittajan Markku Huuskon näkökulmaa. Huusko kirjoitti torstaina, että perussuomalaisissa on tutkitusti eniten rasisteja. Huusko viittasi Suomen Kuvalehden muutamia vuosia sitten tekemään tutkimukseen, jonka mukaan 45 prosenttia perussuomalaisten kannattajista oli ainakin jokseenkin samaa mieltä siitä, että afrikkalaisten henkiset kyvyt ovat valkoisia heikompia.

Husseinin mukaan rasistinen ajattelu on vuoden 2011 jälkeen muuttunut salonkikelpoiseksi.

Työelämäprofessori, oikeustieteen tohtori ja asianajaja Toni Malminen arvioi Uuden Suomen haastattelussa aiemmin tällä viikolla, että Husseinin kannanotto tuskin johtaisi rikostuomioon. Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen sen sijaan arvioi torstaina Helsingin Sanomille, että kyseessä saattaisi olla kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

LUE LISÄÄ: Oikeustieteen tohtori: Husu Husseinin tviitti perussuomalaisista tuskin johtaisi tuomioon – ”Laajassa mielessä vihapuhetta”