Italia voitti Suomen jalkapallon EM-karsintaottelussa lauantaina Udinessa 2-0. Suomen pelillinen esitys oli hyvä, mutta jalkapallossahan se ei ratkaise mitään. Bror-Erik Walleniuksen viisauden mukaisesti ”se voittaa, kumpi tekee enemmän maaleja”.

- Saimme vastahyökkäyksillä paljon tilaa, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan. Lopussa omatkin suoritukset menivät päin mäntyä, Suomen pelaaja Robin Lod sanoi Viasatin haastattelussa.

Nicolo Barella vei Italian 1-0 -johtoon jo pelin seitsemännellä minuutilla. Teini-ikäinen Moise Kean viimeisteli loppunumerot noin varttia ennen päätösvihellystä.

- Olen totta kai pettynyt tulokseen. Harmittelen varsinkin Italian ensimmäistä maalia, joka kimposi sisään. Italian keskikenttäpelaajat ovat todella taitavia eikä heiltä ole helppo ottaa palloa pois. Mutta mielestäni pelasimme hyvin, ainakin pelin joillakin osa-alueilla, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n verkkosivuilla.

Suomen paras paikka tuli Teemu Pukille noin 10 minuuttia ennen Keanin osumaa. Lod keskitti loistavasti, mutta kovassa vauhdissa ollut Pukki veti ohi. Tilanne tuli hänelle liian nopeasti.

- Olimme lähellä tasoittaa toisella puoliajalla. Ehkä tulos olisi ollut täysin erilainen, jos olisimme tehneet sen maalin. Mutta mielestäni tulos vastasi sitä, mitä näimme kentällä, Kanerva myönsi.

Tavanomaisesta taktiikasta poiketen Suomi pelasi viiden miehen puolustuslinjalla. Italia haluttiin pitää poissa paikoilta, mutta kaksi virhettä kostautuivat armottomasti.

- Me aloitimme kolmen miehen puolustuksella, mutta Italialla oli useita hyökkääjiä, joten päätimme pelata neljällä puolustajalla, joiden takana yksi toppari oli liberona. Mielestäni se toimi paremmin, Kanerva näki.

Suomi pelaa Armenian vieraana Jerevanissa tiistaina. Lohkon muut maat ovat Kreikka, Bosnia-Hertsegovina ja Liechtenstein.

- Italia on varmasti vahvin joukkue tässä lohkossa, mutta Kreikalla ja Bosnia-Hertsegovinalla on myös sanottavansa, Kanerva veikkaili.

Armenia kärsi lauantaina 1-2 -tappion Bosnia-Hertsegovinassa.

- Ei paineta päätä alas. Kova nälkä ja sisu päällä Armeniaan, Lod lupasi.