Suomi otti kolmannen voittonsa jalkapallon EM-karsinnoissa lyötyään Helsingin Olympiastadionilla Färsaaret 1-0. Suomella oli tuttu sankari. Perjantaina Kreikassa 1-0 –voiton ratkaissut Joel Pohjanpalo pamautti 26. minuutilla paluupallon sisään Alexander Ringin osuttua ensin ylärimaan.

Färsaaret ei muodostanut merkittävää uhkaa. Paremmalla viimeistelyllä Suomi olisi voinut voittaa 4-0.

Färsaarilla on useita puoliammattilaispelaajia ja sellaisen joukkueen Suomen pitäisi päihittää mennen tullen. Julkisen ryöpytyksen myötä Huuhkajat on pelannut kuitenkin kovassa paineessa. Maanantaina mitattiinkin sietokykyä ja haasteesta Suomi selvisi puhtain paperein.

- Tavoite oli parantaa kahdessa pelissä tiettyjä asioita. Yksi niistä oli puolustuspelaaminen. Toinen oli tulos. Kaksi voittoa ja kuusi pistettä. Olen siitä iloinen. Oli henkisesti tärkeää saada nämä voitot tähän saumaan, kommentoi Suomen päävalmentaja Markku Kanerva Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Kanerva on luotsannut Suomea nyt kahdessa ottelussa ja voittoprosentti on 100. Taktisesti Kanerva on onnistunut hienosti. Hänen pestinsä kattaa vielä ainakin kaksi ottelua, kun Suomi kohtaa lokakuussa Romanian vieraissa ja Pohjois-Irlannin kotona.

Paljon puhuttu ja parjattu EM-unelmakin on yhä hengissä. Tosin maanantain muissa otteluissa ei suomalaisten kannalta saatu toivottuja tuloksia Romanian pelattua Kreikkaa vastaan maalittoman tasapelin ja Unkarin pelattua vieraissa 1-1 -tasapelin Pohjois-Irlantia vastaan.

Suomen on voitettua molemmat ottelunsa. Unkarin tulisi myös töpeksiä Färsaaria ja Kreikkaa vastaan. Jälkimmäinen vaihtoehto vaikuttaa epätodennäköiseltä.

Pohjois-Irlantia Suomi ei enää voi ohittaa. Lohkossa toisena oleva Romania pelaa vielä Färsaaria vastaan, joten kakkospaikalle Suomi lohkossa tuskin nousee. Jatkokarsintoihin oikeuttava kolmospaikkakin on hyvin optimistinen tavoite, mutta unelmahan elää.