Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat jatkaa EM-karsintoja tiistaina. Vastaan tulee Jerevanissa Armenia.

Suomi aloitti karsinnat viime lauantaina Udinessa. Siellä kotijoukkue Italia otti 2-0 -voiton. Suomen pelissä oli paljon hyviä asioitakin, mutta maalinteko oli Italian tasoista joukkuetta vastaan ylivoimaista.

Suomi on kahdessa viimeisessä Kansojen Liigan ottelussaan sekä EM-karsintojen avausottelussaan jäänyt maaleitta. Armeniaa vastaan maalinteossa olisi pakko onnistua.

Italia-ottelu vieraissa oli vielä sellainen peli, joka Suomella oli varaa hävitä. Armenia ei kuitenkaan kuulu lohkon suosikkeihin. Molemmista Armenia-otteluista Suomen olisi EM-kisoihin mieliäkseen napattava täydet pisteet.

Armenia aloitti EM-karsintansa 1-2 -tappiolla Sarajevossa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Arsenalissa pelaava Armenian tähti Henrik Mkhitarjan teki Armenialle lohdutusmaalin rangaistuspotkusta.

- Ollaan kelailtu klippejä. Bosnia-Hertsegovinaa vastaan pelasivat 4-2-3-1 perusmuodolla. Mkhitarjan on se avainpelaaja. Siinä ottelussa melkein kaikki hyökkäykset lähtivät hänen kauttaan, tai oli osallisena kaikissa mukana. Hän on pelaaja, jota ne hakee. Tiedetään kaverin taso. Taitoa ja tempokuljetuksia. Tukee hyökkäyksiä. Armenialla yksilötaitoa riittää. Laiturit ja kärki ovat vaarallisia vastaiskuissa. Laitapakit ovat kanssa aktiivisia ja nopeita. Meidän laitapuolustamisen täytyy toimia hyvin, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi Palloliiton verkkosivuilla.

Kanervan mukaan puolustus ei ole Armenian vahvuus.

- Heikkouksia löytyy. Topparit esimerkiksi haluaa aika varman päälle puolustaa selustaa. Kärjet ja keskikenttä prässää aktiivisesti, jolloin keskikentän ja puolustuksen väliin voi tulla se tila. Älyttömän nopeita ne topparit eivät ole. Pystytään etenkin tilanteiden vaihdoissa hyödyntää se tila ja toppareiden hitaus, Kanerva toteaa.

Suomi ei ole koskaan hävinnyt Armenialle. Karsinnoissa 2006 MM-kisoihin Suomi voitti Armenian sekä kotonaan että vieraissa. Vuoden 2008 EM-kisojen karsinnoissa Suomi voitti Armenian Helsingissä, mutta jäi Jerevanissa maalittomaan tasapeliin.

Armenia-Suomi -ottelu alkaa tiistaina kello 19 Suomen aikaa.