Suomen jalkapallomaajoukkue jatkaa ruotsalaisvalmentaja Hans Backen komennossa voitoitta. Kroatia voitti sunnuntai-iltana MM-karsintaottelun Tampereella Ratinan stadionilla 1-0.

Mario Mandzukic maalasi Kroatian 17. minuutilla johtoon. Sen jälkeen Kroatia teki, mitä hyvin osaa. Se kontrolloi Suomen pois maalipaikoilta ja piti palloa riittävästi, jotta Suomi ei saisi otetta.

Vaarallisimman paikkansa Suomi sai vasta lisäajalla.

- Koko peli oli sellaista, että ne pitivät palloa ja näennäisesti hyökkäsivät. Olisi voinut peli kääntyäkin meille lopussa. Jos olisi lopussa saatu tuosta hässäkästä vaikka maali, niin olisi ollut eri peli, kommentoi Suomen pelaaja Robin Lod.

Tasaisuuden kannalta Suomi pelasi MM-karsinnoissa toistaiseksi parhaan pelinsä, kun vastustaja oli kovimmillaan. Pelikiellossa olevan Roman Eremenkon ja loukkaantumisen takia sivuun jääneen Perparim Hetemajn puuttuminen vaikuttaa silti.

- Totta kai vaikuttaa, kun pelaajia putoaa. Roman ei ole ainoa pelaaja, joka putosi pois. Niillä mennään, mitä on, Lod sanoi.

Lod myöntää, etteivät tunnelmat ole korkealla.

- Ei se tilanne hyvä ole ainakaan tällä hetkellä. Varsinkin kun tuntui, että enemmän näistä peleistä olisi pisteitä pitänyt saada. Islanti-peli häiritsi tosi paljon. Ja Kosovo-pelistä olisi ehdottomasti pitänyt saada enemmän pisteitä. Tänäänkin olisi ollut siihen mahdollisuudet. Ei Kroatia kuitenkaan niin hyvä ollut.

- Harmittaa tosi paljon. Ei hirveän hyvät fiilikset ole näiden pelien jälkeen, mutta pitää vaan jatkaa tästä yrittämistä, Lod jatkoi.

Suomen ongelmat ovat hyökkäyspelissä. Islantia vastaan saatiin kaksi maalia, mutta Kroatian kaltaista eurooppalaista huippujoukkuetta vastaan maalipaikkojen rakentelu oli miltei ylivoimaista.

- Hyökkäyspeliä pitää saada paremmaksi. Pitää saada luotua enemmän maalipaikkoja. Täytyy pitää enemmän palloa, Lod sanoi.

Lodin mukaan pelirohkeutta puuttuu.

- Pelaajilla pitäisi olla enemmän itseluottamusta, että uskallettaisiin pitää palloa ja uskallettaisiin haastaa. Rohkeampia ratkaisuja pitäisi olla kuin pelata vain safetya koko ajan alaspäin.

Suomen osalta MM-karsinnat jatkuvat marraskuussa. Silloin vastaan tulee Odessassa Ukrainan. Sunnuntaina Ukraina voitti Kosovon 3-0.

Otto Palojärvi, Tampere