Suomen miesten jalkapallomaajoukkue avasi pistetilinsä EM-karsinnoissa. Armenia taipui Huuhkajille Jerevanissa 0-2.

Peliesitys ei ollut Suomelta kaikkein paras, mutta riittävä kuitenkin. Suomen parempi pelaajamateriaali näkyi kentällä. Armenia loi kyllä tilanteita, mutta suomalaisten muutamasta tökeröstä harhasyötöstäkään kotijoukkue ei kyennyt tekemään maaleja.

Suomi siirtyi johtoon 14. minuutilla. Teemu Pukki syötti vapaana olleelle Fredrik Jensenille, joka viimeisteli kivuliaasti. Maalinsa yhteydessä Jensen löi molemmat polvensa tolppaan.

Vaihdosta kentälle tullut Pyry Soiri teki 78. minuutilla Huuhkajien vapauttavan toisen maalin. Robin Lod teki loistavan esityön ja vapaana olleella Soirilla ei ollut viimeistelyssä vaikeuksia.

Suomen maalivahti Lukas Hradecky oli jälleen loistava. Hän esitti pari paraatitorjuntaa.

Armenia on arvioitu lohkon toiseksi heikoimmaksi joukkueeksi. Sitä se varmasti onkin, mutta riittävän vaarallinen kuitenkin, jos vahvemmaksi luokitellulla vastustajalla ei ole asenne kohdillaan.

Suomi taistelee lohkon toisesta EM-kisapaikasta Kreikan ja Bosnia-Hertsegovinan kanssa. Kisapaikan ratkaisee keskinäisten pelien lisäksi sekin, saavatko nämä joukkueet pakkopisteet kerätyksi Armenialta ja Liechtensteinilta.

Suomi hävisi Italialle avausottelussaan 0-2. Se ottelu oli varaa vielä hävitä. Armenia-ottelun voitto piti Huuhkajat kisapaikkataistossa mukana.

EM-karsintoja Huuhkajat jatkaa 8. kesäkuuta Tampereella, missä vastaan tulee Bosnia-Hertsegovina. Kolme päivää myöhemmin Suomi pelaa vieraissa Liechtensteinia vastaan.