Suomi hävisi jalkapallon EM-karsintaottelussa Unkarille 0-1. Toisella puoliajalla Suomi sai luotua maalipaikkojakin, mutta Unkarin paremmuudesta ei lopulta ollut epäselvyyttä. Zoltan Stieberin maali ratkaisi ottelun.

Päävalmentaja Mixu Paatelainen oli muuttanut Huuhkajien paljon parjattua pelisysteemiä. Suomi lähti pelaamaan puolustuksen kautta, mutta ensimmäinen puoliaika oli Suomen pelin kannalta kyllä karmeaa katseltavaa.

- Olin yllättynyt, kun Suomi ei pitänytkään palloa, kuten tavallisesti. Mutta he eivät varmaankaan tienneet, että osaamme pelata hallitsemalla palloa, naurahti Unkarin päävalmentaja Pal Dardai.

Mixu oli lehdistötilaisuudessa raivoissaan. Häm suuttui toimittajalle, joka kysyi, miksi Unkari hallitsi palloa enemmän ja sai syöttönsä paremmin perille. - Osoitat tuolla kysymyksellä ammattitaidottomuutesi. Lähdimme puolustavalla taktiikalla peliin. Vaihdoimme pelijärjestelmää, Mixu jyrähti.

Mixun mukaan Suomi hävisi, koska suomalaisen jalkapallon taso ei riitä.

- Me ei olla tarpeeksi hyviä. Toiset elävät illuusiossa, että meidän taso on parempi. Tosiasiassa meillä on paljon työtä edessä.

Mixu myös ilmoitti, ettei aio erota.

- En eroa. Jatkan työtäni suomalaisen jalkapallon kehittäjänä.

Yleisö huusi Mixua ulos tehtävistään. Tätä Mixu itse piti epäasiallisena.

- Ei se kivalta tunnu. Kun on tärkeä peli tulossa, niin keskitytään yksittäisten henkilöiden mollaamiseen. Me tarvittaisiin fanien tuki näin tärkeisiin peleihin, Mixu hämmästeli viitaten itseensä ja Palloliiton puheenjohtajaan Pertti Alajaan.