Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat aloitti EM-karsintataipaleensa tappiolla. Italia vei pisteet voitettuaan Udinessa isännöimänsä ottelun 2-0.

Alku oli Suomelle murheellinen. Puolustus toimi vapaapotkutilanteessa huolimattomasti ja Nicolo Barrella pääsi vaparin jatkotilanteesta tälläämään suomalaispelaajan kautta Italian johtomaalin, kun pelattu oli vain seitsemän minuuttia.

Italian johtomaalin jälkeen pelin luonne tietysti muuttui. Suomi sai otetta ja hallitsi palloa. Muutama vaarallinen suomalaishyökkäyskin nähtiin.

Toisella puoliajalla Teemu Pukki oli todella lähellä maalia. Hän laukoi Robin Lodin upeasta syötöstä kuitenkin ohi.

Huuhkajien taistelu oli 74. minuutilla käytännössä ohi. Moise Kean pääsi vastahyökkäyksestä Ciro Immobilen syötöstä tälläämään Italian toisen maalin.

0-2 -tappio Italialle on Suomelle liiankin tuttu Italiaa vastaan. Viimeisestä kuudesta ottelustaan Italiaa vastaan Suomi on hävinnyt viisi 0-2.

Italiaa vastaan Suomi on viimeksi tehnyt maalin 1977. Silloin Kai Haaskivi osui Torinossa, mutta Suomi hävisi MM-karsintaottelun 1-6.

Tulos oli Udinessakin murheellinen, mutta Suomen pelissä oli paljon hyvääkin. Suomi pystyi pitämään palloa ja luomaan Italialle painetta. Vuonna 2016 Suomen valmentajana toimineen Hans Backen räpellyksiin verrattuna eteenpäin on menty Markku Kanervan komennossa rutkasti.

Suomen joukkue matkustaa Udinesta Armenian pääkaupunkiin Jerevaniin. Armenia ja Suomi kohtaavat tiistaina.

Armenia avasi EM-karsintansa häviämällä Sarajevossa Bosnia-Hertsegovinalle 1-2. Lohkon kolmannessa ottelussa Kreikka voitti vieraissa Liechtensteinin 2-0.