Korkein oikeus on määrännyt vakuutusyhtiön maksamaan hoitajalle korvauksia kehitysvammalaitoksessa sattuneen hyökkäyksen vuoksi.

Hoitajalla todettiin kivulias hermostosairaus sen jälkeen, kun hän oli joutunut kehitysvammalaitoksen saunotustilanteessa kehitysvammaisen henkilön hyökkäyksen kohteeksi. Hyökkäyksestä oli aiheutunut oikean käden puremavamma ja oikean ranteen nyrjähdys.

Korvausvaatimusprosessi oli todella pitkä: välikohtaus tapahtui vuonna 1992. Oikean käden puremavamma ja oikean ranteen nyrjähdys oli korvattu heti tuolloin tapaturmavakuutuslain nojalla, mutta yläraajan vaivat olivat jatkuneet ja vähitellen vaikeutuneet aiheuttaen hoitajalle pysyvän työkyvyttömyyden.

Tämän jälkeen työkyvyttömyyden aiheuttaneen hermostovaivan yhteydestä puremistilanteeseen väännettiin tapaturmalautakunnassa ja vakuutusoikeudessa pitkään.

Nyt KKO määräsi vakuutusyhtiön suorittamaan purrulle hoitajalle hermostovaurion johdosta lain mukainen korvaus. Asia palautetaan vakuutusoikeuteen tästä aiheutuvia toimenpiteitä varten.