Kreikassa maan parlamentti on väitellyt koko yön maan kolmannesta tukipaketista. Asiasta kertoo muun muassa kreikkalaislehti Kathimerini.

Kreikan pitäisi hyväksyä 85 miljardin euron tukipaketti ennen kuin euromaiden valtiovarainministerit kokoontuvat Brysselissä keskustelemaan paketista. Uuden tukipaketin hyväksymisen vaihtoehto on myöntää Kreikalle lyhytaikaista niin sanottua siltarahoitusta, jotta Kreikka selviää aivan välittömistä velkasitoumuksistaan.

Valtiovarainministeri Euclid Tsakalotos uhkasi, että mikäli kolmatta pakettia ei hyväksytä, hän joutuu pyytämään siltarahoitusta euromailta. Käytännössä tämä tarkoittaisi Kathimerinin mukaan sitä, että Kreikka joutuisi heittämään hyvästit haluamilleen velkahelpotuksille.

Puoli kahdelta viime yönä alkanut väittely on edelleen kesken. Kreikan parlamentin sääntöjen mukaan väittelyä voidaan käydä enintään 10 tuntia ennen äänestystä.

Pääministeri Alexis Tsiprasin johtama Syriza-puolueen rivit ovat väittelyssä repeilleet. Kun tukipaketin ehdoista äänestettiin aiemmin heinäkuussa, Syrizan 149 kansanedustajasta noin 30 äänesti Tsiprasin esityksiä vastaan.

Tiukimpia kriitikoita ovat olleet parlamentin puhemies Zoe Konstantopoulou, entinen valtiovarainministeri Gianis Varoufakis ja entinen energiaministeri Panagiotis Lafazanis. BBC:n mukaan Lafazanis kutsui syrizalaisia taistelemaan tukipakettia vastaan. Hallituksen mukaan Lafazanis on ”selvästi valinnut toisen tien kuin hallitus ja Syriza”.