New Yorkin pörssien pääindeksit laskivat maanantaina, kun Yhdysvalloissa toukokuun WTI-öljyn hinta romahti vain hetkessä alle kolmeen dollariin tynnyriltä.

Hinta jatkoi päivän mittaan syöksyään pysähtyen -37,63 dollariin. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun WTI:n futuurihinta on negatiivinen. Päiväpudotus oli yli 290 prosenttia.

WTI:n päivälasku on öljyhistorian suurin. Brent-öljy oli maanantaina 6,51 prosentin laskussa, mutta Brentin hinta kääntyi päivän mittaan nousuun ja öljylaatu noteerattiin 2,1 prosentin nousussa pörssien sulkeuduttua.

“Öljymarkkinoiden tämänhetkiset tapahtumat ovat yksinkertaisesti uskomattomia. Meiltä loppuu kirjaimellisesti öljyn varastointitila”, sijoitusjohtaja Peter Boockvar varainhoitaja Bleakley Advisory Group kommentoi CNBC:n mukaan.

Maailman suurimpien öljyntuottajamaiden OPEC-järjestö ilmoitti hiljattain, että sen jäsenmaat leikkaavat öljyntuotantoa yhteensä 9,7 miljoonan tynnyrin verran päivässä touko- ja kesäkuun ajaksi. Öljyn hinta on laskenut koronaviruksen vähentämän kysynnän sekä Saudi-Arabian ja Venäjän välisen hintasodan takia.

Wall Streetin tunnelmiin vaikutti myös se, ettei Yhdysvaltain senaatti ole päässyt sopuun lisäelvytyksestä koronapandemian aiheuttamien taloudellisten vaikeuksien helpottamiseksi. Senaatti kokoontuu jälleen tiistaina äänestämään aiheesta.

Dow-indeksin yhtiöistä lentokonevalmistaja Boeing laski 6,8 prosenttia, energiayhtiö Exxon Mobil 4,7 prosenttia ja energiayhtiö Chevron 4,1 prosenttia.

Dow Jones -indeksi laski 2,4 prosenttia, S&P 500 -indeksi laski 1,8 prosenttia ja Nasdaq-indeksi laski prosentin.

Yhdysvaltain valtiovelan 10-vuotinen korko oli pörssin sulkeuduttua laskussa ja korko noteerattiin 0,619 prosentissa.