Ihmettely suomalaisten kotimaan matkailua koskevasta ohjeistuksesta jatkuu sosiaalisessa mediassa. Eilen keskiviikkona ohjeistuksesta heräsi ihmetys, kun sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhilan ja elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk) linjaukset erosivat täysin toisistaan. Varhila sanoi, ettei kotimaan matkailua suositella, kun taas Lintilä kannusti siihen.

Uuden Suomen tietojen mukaan Lintilän varaslähtö turhauttaa hallituksessa. Uusi suositus kun on jo tekeillä.

LUE LISÄÄ:

Oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo hämmästeli tilannetta.

”Kesän kynnyksellä suomalaisten pitää saada selkeää tietoa kotimaan matkailusta. Hallituksen linja matkailusta on nyt todella sekava. Hallituksen ohjeissa matkailua ei suositella, mutta toisaalla ministerit kannustavat. Nyt pakka kasaan ja selkeät linjaukset suomalaisille”, Orpo tviittasi.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen jatkaa ihmettelyä tänään perjantaina.

Koittakaa pliis Sanna Marin, Mika Lintilä ja Kirsi Varhila sopia yhdet Korona-ohjeet joka päivälle. Lintilä tarkoitti hyvää, mutta keskustan ja valtioneuvoston vastakkaiset neuvot suomalaisille syövät kaikkien ohjeiden tehoa. Siihen ei ole varaa mahdollista 2. aaltoa ajatellen”, Mykkänen tviittaa.

Nyt selvän linjauksen tekee oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r).

”Tässä maassa on vapaa liikkuvuus ja ihmisillä juridinen oikeus lähteä mökille. Päivitämme hallituksessa pikaisesti virallisen suosituksen, jotta rajoituksia esimerkillisesti noudattaneet suomalaiset voivat liikkua hyvällä omallatunnolla”, Henriksson linjaa Twitterissä.

Ohjeistus mökille menosta on puhuttanut pitkin koronaepidemia-aikaa. Uudenmaan raja oli aiemmin suljettu, mutta sen avaamisen jälkeenkään mökille menoa ei ole suositeltu.

LUE MYÖS: