Suomen joukkue pelastui hiihdon MM-kisoissa täydelliseltä häpeältä Iivo Niskasen voitettua pronssia 15 kilometrin perinteisen kisassa. Niskanen itse oli tulokseen kuitenkin pettynyt.

Niskanen oli väliaikalähdöllä hiihdetyn matkan hallitseva maailmanmestari. Mitalitaisto oli tiukka, mutta hurjan loppuvetonsa myötä Niskanen kiri pronssille. Neljänneksi jäänyt Venäjän Andrei Larkov hävisi Niskaselle 2,4 sekuntia.

YLE:n haastattelussa Niskanen ei peitellyt pettymystään. Hän antoi ymmärtää suksivalinnan menneen pieleen. Iivo kertoi myös antaneensa itsestään kaiken, mutta parempaan ei riittänyt.

Niskanen on voittanut urallaan henkilökohtaisilla matkoilla olympiakultaa ja MM-kultaa. Hän totesi, että mitali on aina mitali, mutta kultaa lähdetään aina hakemaan.

Niskasen valmentaja Olli Ohtonen iloitsi mitalia. Ohtonen piti kisaa erittäin kovatasoisena ja kehui suojattinsa suoritusta.

Ensimmäisen henkilökohtaisen arvokisakultamitalinsa voittaneelle Norjan Martin Johnsrud Sundbylle Iivo hävisi 20,4 sekuntia. Hopealle hiihti Venäjän Aleksander Bessmerthnih, joka oli 2,9 sekuntia Johnsrud Sundbya hitaampi.

Suomalaisista Niskasen lisäksi onnistui vain Perttu Hyvärinen, joka oli 19:s. Ristomatti Hakola oli 29:s ruoskien suoritustaan YLE:n haastattelussa kovin sanoin. Anssi Pentsisen sijoitus oli 32:s. Joni Mäki oli 52:s.

Kisasta jäivät pois Kazakstanin Aleksei Poltoranin, Itävallan Max Hauke sekä Viron Andreas Veerpalu ja Karl Tammjärv. Poliisi otti dopingepäilyihin liittyvässä ratsiassa keskiviikkona kiinni viisi hiihtäjää. Viron joukkueesta suostuttiin vain vahvistamaan, etteivät Veerpalu ja Tammjärv starttaa kilpailuun.