Pääministeri, sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne tuomitsee Iltalehdessä puolueensa kunnallispoliitikon Abdirahim ”Husu” Husseinin kannanoton perussuomalaisista.

”En missään olosuhteissa keneltäkään halua kuulla sellaista, että ihmisiä arvioidaan äänestyskäyttäytymisen perusteella tai ylipäätään, että perusteetta ja tietämättä leimataan mihinkään suuntaan. Minusta meidän poliittinen kielenkäyttö ei kaipaa tällaista”, Rinne sanoo lehdelle.

LUE MYÖS: Perussuomalaisten äänestäjiä kuohuttava Husu Hussein: ”En aio perääntyä!”

”Olen ylipäätään ollut tosi paljon huolissani tästä keskusteluilmapiiristä viimeiset vuodet. Siitä on hävinnyt tai häviämässä sellainen toisten kunnioittaminen ja arvostaminen”, Rinne sanoo.

Hussein tviittasi perjantaina, että hänen mielestään kaikki perussuomalaiset ja perussuomalaisten äänestäjät ovat rasisteja. LUE LISÄÄ: Husu Husseinin tviitti perussuomalaisten äänestäjistä kuohuttaa – Kuntapoliitikko: Asia viety nyt poliisille

Oikeustieteen tohtori, asianajaja Toni Malminen arvioi Uudell Suomelle eilen tiistaina, että Husseinin kannanotto tuskin johtaisi rikostuomioon Suomessa. Vihapuhetta se laajasti katsoen on, Malminen arvioi. LUE LISÄÄ: Oikeustieteen tohtori: Husu Husseinin tviitti perussuomalaisista tuskin johtaisi tuomioon – ”Laajassa mielessä vihapuhetta”

LUE MYÖS: Jussi Halla-aho vastaa Husu Husseinin ulostuloon – vertaa muslimien yleistämiseen