Seksuaalirikoksesta tuomittu mies on päässyt perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaaksi Etelä-Pohjanmaalla, kertoo Iltalehti. Lehden mukaan mies on tuomittu Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä viime vuonna 5 kuukauden vankeuteen.

Iltalehden mukaan keski-ikäisen miehen saama tuomion on lainvoimainen ja ehdollinen, koeaika päättyy tämän vuoden lopussa. Lehti kertoo, että miehellä on mittava rikosrekisteri ja muun muassa lainvoimainen pahoinpitelytuomio vuodelta 2014.

Miehen listoilleen ottanut perussuomalaisten paikallisyhdistyksen puheenjohtajan mukaan ehdokkaiden taustat on selvitetty tarkasti, mutta tieto tuomiosta tuli hänelle ”puun takaa”.

– Siinä vaiheessa kun hänen ehdokkuutensa tuli ilmi, olemme lähettäneet jäsenillemme, kuten muiden ehdokkaiden kohdalla, jopa sähköpostikyselyn, jossa tiedustelin, onko kellään mitään tietoa, joka vaikuttaisi tämän ja tämän henkilön ehdokkuuteen. Ja kukaan ei minulle ole tällaisesta viestittänyt, hän sanoi lehdelle.

Iltalehti ei kerro uhrin suojelemiseksi puheenjohtajan nimeä tai tuomion saaneen miehen nimeä eikä kuntaa, jossa hän on ehdolla.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo niin ikään kuuli asiasta Iltalehdeltä ja kertoi olevansa järkyttynyt. Hänen mukaansa ehdokassopimuksessa käydään läpi tausta ja mahdolliset tuomiot.

– Ja nyt vaikuttaa siltä, että jos tällainen ihminen on listalla, niin hän on valehdellut yhdistykselle taustoistaan. Mitään muuta syytä minä en tähän löydä, hän sanoi Iltalehdelle.

Lue myös:

Terhi Kiemunki eroaa Tampereen PS:n johdosta

Soinilta suora vastaus Halla-ahon ehdotukseen: ”Se on vihreiden politiikkaa”

Näkökulma: Kyllä Jussi Halla-ahon voi eristää

Tutkija TE:ssä: Näin keskustan valta on kasvamassa Suomessa – kuntavaalit ”demokratian teatteria” ”Tyhmä kysymys” – Nämä kysymykset puoluejohtajat ohittivat vaalikoneessa

Mietitkö ketä äänestää kuntavaaleissa? Tee Uuden Suomen kuntavaalikone täällä (linkki). Vaalikoneen osoite on vaalikone.uusisuomi.fi.

Kuka on Helsingin ensimmäinen pormestari? Kauppalehti ja Uusi Suomi järjestävät pormestaripaneelin ma 27.3. klo 14-15.15. Ilmoittaudu 21.3. mennessä: http://kampanjat.kauppalehti.fi/pormestari