Tampereen kaupunki päätti äskettäin alentaa henkilömitoitusta vanhusten ympärivuorokautisessa hoidossa ”maltillisesti”. Alentamisen puolesta äänesti myös sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin, Iltalehti kertoo.

Marin, joka toimii sairauslomalla olevan Antti Rinteen sijaisena, on vaatinut sdp:n johtajana äänekkäästi sitovan hoitajamitoituksen kirjaamista vanhuspalvelulakiin ja lisäresursseja hoivapalveluihin. Lue lisää: Sanna Marin: ”Esperi Care on räikein esimerkki” – Sdp väläyttää välikysymystä hallitukselle

Iltalehden mukaan hoitajamitoituksesta äänestettiin Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa 19. marraskuuta 2018. Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Aaltonen esitti, että hoitajamitoituksen ”maltillisesta” alentamisesta luovutaan, mutta kaupunginhallituksen pohjaesitys voitti äänestyksen.

Aaltonen kertoo IL:lle seuranneensa hoitajamitoituksesta käytävää keskustelua ja sdp:n toimintaa hieman huvittuneena.

”Vielä marraskuussa vasemmistoliitto jätettiin yksin taistelemaan hoitajamitoituksen alentamista vastaan. Mutta tällaista tämä politiikka on”, Aaltonen sanoo Iltalehdelle.

Marin kommentoi marraskuun tilannetta Iltalehdelle.

”SDP:n valtuustoryhmä vaati ryhmien välisissä talousarvioneuvotteluissa, ettei henkilöstömitoituksen laskemista 0,58 nykyiseen 0,57 olisi toteutettu. Tämä ei pormestarikoalitiossa olevalle kokoomukselle valitettavasti käynyt, joten esitys toteutui ja oli osa ryhmien välistä budjettisopua”, Marin kertoo.

Hänen mukaansa Tampereella mitoitus on koko ajan ollut yli 0,5 suosituksen.

Lue lisää: ”On tämä melkoinen kupla” – Nyt höykytetään Sanna Marinia ja sdp:tä

Sanna Marin oli myös ensimmäinen allekirjoittaja hallitukselle jätetyssä välikysymyksessä vanhusten hoidon tilasta. Kysymystä on käsitelty eduskunnassa tänään. Lue lisää: Kaikkonen ja Orpo haukkuivat opposition: ”Te teette vanhuksilla vaalityötä”

LUE MYÖS:

Yleisö räjähti nauruun – Sanna Marin hämmästyi Juha Sipilän heitosta

Puoluejohtajan äimistys eduskunnassa: ”Tämä on täysin kestämätöntä – Valvirassa on vain 1 henkilö vanhustenhuollon valvonnassa”