Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd) tiedotti tänään eduskunnassa, että kevytautolakia ei esitetä kumottavaksi. Sen sijaan Antti Rinteen (sd) hallitus pyrkii korjaamaan jo hyväksyttyä lakia, jonka oli tarkoitus tulla voimaan 1.11.2019. IL-tv näytti tiedotustilaisuuden suorana.

”Emme esitä lain kumoamista vaan pyrimme korjaamaan tätä lakia”, Marin kertoi.

Marinin mukaan lausuntokierrokselle lähtee nyt lakiesitys, jossa kevytautolain voimaantuloa lykätään vuodella niin, että se tulisi voimaan 1.11.2020.

”Pyrimme korjaamaan lainsäädännön sellaiseksi, että se täyttää myös EU:n lainsäädännön vaatimukset”, Marin sanoi.

LUE MYÖS: EU:lta tuli täystyrmäys, mutta Anne Bernerin kevytautolaki osui jo: ”Mopoautoja ei käytännössä myydä enää lainkaan”

Marin mukaan hallitus tekee kaikkensa, että laki voidaan korjata. Marin kertoi keskustelleensa asiasta kaikkien hallituspuolueiden kanssa ja näkemys lain korjaamisesta on koko hallituksen yhteinen. Myös oikeuskanslerilta on varmistettu, että näin voidaan edetä.¨

Marin sanoi, että edelleen saattaa käydä niin, että laki lopulta joudutaan kumoamaan, mutta hallitus tekee kaikkensa korjatakseen lain asianmukaisesti.

”Teemme kaikkemme, että tässä onnistuisimme, mutta mitään takeita siitä ei ole.”

Marinin mukaan hänen käsityksensä on se, että jotkut perheet ovat jo ehtineet hankkia kevytautoja. Marin pahoitteli tilannetta.

Marin kertoi elokuun lopulla, että Suomi saattaa joutua kumoamaan viime joulukuussa eduskunnassa hyväksytyn lain kevytautoista. Hankkeen käynnisti edellinen hallitus ja sen on ollut tarkoitus korvata vaaralliseksi koetut mopoautot liikenteessä.

Taustalla on Euroopan komission huomautus asiasta. Komissio on huolissaan suomalaisten kevytautojen vaikutuksista liikenneturvallisuudelle.

LUE MYÖS: Suomi sai vakavan huomautuksen kevytautolaista – Nyt selventää ministeriö: Rikkomusmenettely uhkaa