Iltalehden selvityksen mukaan kuusi kansanedustajaa teki yli 1 000 euron taksilaskun ennen kuin hallitusta oli edes muodostettu. Lyhyin matka oli 200 metriä ja se kesti vain minuutin.

Selvityksen mukaan kansanedustajat käyttivät eduskunnan uutta taksikorttia yhteensä 46 000 eurolla ensimmäisten viikkojen aikana 18.4.–31.5.

Säätytalolla käydyt hallitusneuvottelut päättyivät virallisesti 2. kesäkuuta, joten selvityksessä mukana olevat taksimatkat on tehty ennen sitä. Antti Rinteen (sd) hallitus nimitettiin 6. kesäkuuta.

Euromääräisesti eniten uutta taksikorttia käyttivät keskustan ensimmäisen kauden kansanedustajat Joonas Könttä ja Pekka Aittakumpu sekä sdp:n neljännen kauden kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä.

Köntän taksilasku huhti-toukokuulta oli 1 317,80 euroa, Aittakummun 1 290,70 euroa ja Ojala-Niemelän 1 246,40 euroa. Ojala-Niemelä käytti taksia 59 kertaa, Könttä 43 kertaa ja Aittakumpu 22 kertaa.

Paljon taksia käyttäneiden kansanedustajien matkat ovat silmiinpistävän lyhyitä. Alle kilometrin pituisia matkoja tehtiin huhti-toukokuussa yhteensä 36. Alle kahden kilometrin pituisia matkoja tehtiin jo useampi sata.

Alle kilometrin taksimatkoja tekivät eniten keskustan Esko Kiviranta (7) ja Mikko Kärnä (7).

Kivirannan lyhyin taksimatka oli 700 metriä ja kesti neljä minuuttia; Kärnän lyhyin taksimatka oli 300 metriä ja kesti kaksi minuuttia. Sen lisäksi Kärnä teki yhden 400 metrin, yhden 500 metrin ja kaksi 600 metrin taksimatkaa huhti-toukokuussa. Matkat kestivät kahdesta viiteen minuuttia.

”En tunnista kyllä aivan noin lyhyitä matkoja, mutta kyllä, kansanedustajan työ on kiireistä ja vedän minuuttiaikataululla. Olen tullut Helsinkiin tekemään töitä enkä kävelemään”, Kärnä kommentoi Iltalehdelle.

Lue myös:

Nyt puhuu Jani Toivola: Yli 1000 matkaa taksilla – ”Taksin avulla voin sanoa ein sijaan kyllä”

PS-edustaja vingutti eduskunnan taksikorttia – nyt kommentoi Halla-aho: ”Ehkä turhin tapa kerätä huonoa julkisuutta”