Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok) sanoo Lännen Medialle toivovansa, että hallitus kiirehtii maakauppoja rajoittavaa esitystä.

”Olisin odottanut nopeampaa toimintaa lainsäädännön suhteen. Olemme varmasti 10–20 vuotta myöhässä”, hän kommentoi.

Asia nousi esiin, kun KRP kertoi lauantaina tekevänsä kotietsintöjä Turun saaristossa. Operaatio on osa yhdessä Verohallinnon kanssa tehtävään talousrikostutkintaan, jossa suomalaisessa osakeyhtiössä epäillään pestyn rahaa usean miljoonan euron edestä ja käyttäneen pimeää työvoimaa omistamiensa kiinteistöjen rakentamisessa.

Kanervan mukaan tutkinta on herättänyt hämmennystä Turussa.

”Saaristomerellä on tehty kaikenlaisia havaintoja vuosien aikana ja huhuja liikkuu paljon. Kaikki täällä ovat tietoisia huhuista.”

Lue myös: KRP:n jättioperaatio jatkuu: ”Keskitymme erityisesti selvittämään pimeän työvoiman käyttöä rakentamisessa”

Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd) sanoo Lännen Medialle epäilleensä heti, että kyse on Airiston Helmi -nimisestä yrityksestä, jonka alueella on Turun Sanomien mukaan lauantaina nähty poliiseja.

”Poliisi ei ole vahvistanut, että kyse on Airiston Helmestä, mutta ainakin tutkinta kohdistuu yrityksen kiinteistöihin.”

Kymäläinen oli huolissaan yrityksestä ensimmäisen kerran jo vuonna 2014. Kymäläinen on selvitellyt venäläisten kiinteistökauppoja ja tehnyt aloitteita EU- ja EFTA-maiden ulkopuolisten tahojen maa- ja kiinteistökauppojen rajoittamisesta Suomessa.

Lue tarkemmin: Satelliittikuva: Venäläisyhtiöllä ”hämmentävää” kalustoa Turun saaristossa