Aamulehti

Tamperelaisvaltuutetut esittävät, että Tampereelle julistetaan ilmastohätätila. Aloite on määrä jättää tänään kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Valtuutettujen mukaan kyseessä on symbolinen teko, joka ei välttämättä johda välittömiin toimiin. Sen on tarkoitus kiinnittää huomiota ilmastokriisin vakavuuteen ja vauhdittaa ilmastonmuutoksen vastaisia toimia.

Aloitteen ovat allekirjoittaneet viiden eri ryhmän valtuutetut. Valtuustoaloitteiden ensimmäiset allekirjoittajat olivat Oras Tynkkynen (vihr.) Pekka Salmi (sd.), Jouni Markkanen (kok.), Noora Tapio (vas.) ja Vilhartti Hanhilahti (kesk.).

Vastaavan kannanoton ovat tehneet monet Euroopan pääkaupungit kuten Bryssel, Amsterdam, Lontoo, Pariisi ja Rooma. Myös osa Euroopan valtioista on allekirjoittanut julistuksen. Tähän mennessä julistuksen on tehnyt liki 1 400 tahoa. Myös Euroopan parlamentti julisti ilmastohätätilan marraskuussa.

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontuu tänään maanantaina kello 17. Kokouksessa on esityslistan mukaan määrä käsitellä myös esimerkiksi Tampereen Monitoimiareenalle myönnettävää lainarahoitusta.